Читај ми!

Звезда убедљива против ФМП-а

Кошаркаши Црвене звезде су забележили 12. победу у регионалном такмичењу, пошто су на свом терену савладали ФМП из Железника 93:62 (25:16, 24:14, 25:16, 19:16). Радоњић: Победа очекивана, бодови важни, предстоји тежак посао.

Црвено-бели су и даље непоражени у регионалном такмичењу, док је клуб из Железника остао на само три тријумфа.

Најефикаснији у победничком тиму био је Чарлс Џенкинс са 16 поена, Марко Гудурић је убацио 15, а Немања Дангубић 12. Милко Бјелица и Огњен Добрић су утакмицу завршили са по 11 постигнутих поена. У редовима ФМП-а је најбољи био Драган Апић са 13 поена.

Звезда је већ на самом почетку утакмице у дворани "Александар Николић", пред око 500 гледалаца, преузела контролу.

Екипа Дејана Радоњића је чврстом одбраном зауставила ФМП и после четири и по минута игре стекла двоцифрену предност, коју ФМП није успевао да сустигне.

Како је утакмица одмицала, тако су црвено-бели имали све већу предност. ФМП је у више наврата мини-серијама успевао да парира Звезди, али није имао снаге да свих 40 минута буде конкурентан.

Радоњић је на вечершњем мечу допустио Стефану Јовићу да се одмори, док су остали носиоци Звездине игре имали мању минутажу.

Звезда у наредном колу игра у гостима против Будућности, док ФМП дочекује Цедевиту.

Радоњић: Победа очекивана, бодови важни, предстоји тежак посао

 

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је његовој екипи било веома битно да оствари победу против ФМП-а, јер црвено-белима, према његовој оцени, следи јако тежак период утакмица.

"Наравно да је битно што смо освојили бодове који су били очекивани. Следи такав ритам утакмица који пре свега треба да се издржи у овом децембру. Успели смо мало да искористимо ово време и покушамо да што спремније уђемо у оно што нас чека након овог дуела", рекао је Радоњић новинарима у Београду.

"Мислим да смо одиграли озбиљно и да смо оправдали то што се очекивало од нас. Успели смо да искористимо овај меч и да пронађемо неке друге могућности у игри, али и да сачувамо тим од нових повреда", рекао је Радоњић.

Он је рекао да Стефан Јовић има повреду "блаже природе" и да ће највероватније већ у уторак тренирати, као и да ће Лука Митровић путовати с екипом у Истанбул на меч против Фенербахчеа. Додао је да предстојеће утакмици у Јадранској и Евролиги имају велики значај за његов тим.

"Чека нас Истанбул за три дана, па Подгорица... Важност тих мечева је велика, посебно у Јадранској лиги, где нам следе три везана гостовања", казао је Радоњић.

Тренер ФМП-а Бранко Максимовић рекао је да је његова екипа оставила лош утисак.

"Честитке Звезди на сјајној партији и наставку низа победа у Јадранској лиги. Знали смо да је тешко освојити овај терен, последњи пут је то било 4. јануара ове године, али то је било давно. Ми смо једна екипа која има мисију, а та мисија је опстанак у Јадранској лиги. Није ми јасно што су моји играчи били у страху. Покушали смо кроз разговор да их опустимо, да буду као на тренингу, али нисмо успели", рекао је Максимовић.
"
Јако лош утисак оставља све ово. Мораш да будеш на озбиљном нивоу све време да би имао било какве шансе против Звезде", додао је тренер ФМП-а.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво