Читај ми!

Незадрживи Вестбрук, Индијана изненадила Клиперсе

Незадрживи Расел Вестбрук је петим узастопним трипл-дабл учинком у победи Оклахома Ситија над Њу Орлеансом са 101:92 обележио протеклу ноћ у НБА лиги. Њујорк је савладао Сакраменто са 106:98, а Орландо и Индијана су изненадили домаће елипе и однели победе над Детроитом и ЛА Клиперсима.

Расел Вестбрук је носио тим Оклахома Ситија до победе над Њу Орлеансом са 101:92 и бацио у засенак одличну игру противника, па и Ентонија Дејвиса, који је са 37 поена био најефикаснији играч вечери.

Вестбрук је са 28 поена уз 17 скокова и 12 асистенција водио Оклахому до пете победе у низу а уједно остварио и свој пети узастопни трипл-дабл учинак у сезони што је пошло за руком само Мајкл Џордану још 1989. године.

Пратили су га Енес Кантер са 17 поена и десет скокова, Виктор Оладипо са 15 и Андре Робертсон са 13 поена.

Слична ситуација са сјајним учинком појединаца а поразом тима виђена је у дуелу Њујорка и Сакрамента, где су два гостујућа играча била најефикаснија, али су изгубили са 106:98.

Демаркус Казинс је био најефикаснији са 36 поена и 12 скокова, а пратио га је Руди Геј са 22 поена и девет ухваћених лопти, али је тим Њујорка све то успешно анулирао и остварио осму победу у 11 утакмица.

Кармело Ентони и Дерик Роуз убацили су по 20 поена, 19 је додао Брендон Џенингс, док је Кристапс Порзингис постигао 15 уз 14 скокова.

Индијана је приредила велико изненађење на гостовању у Лос Анђелесу савладавши Клиперсе са 111:102 и остварила тек другу победу на гостовањима ове сезоне.

На почетку утакмице чинило се да ће домаћини сигурно однети победу јер су повели са чак петнаестак кошева разлике, али су гости, захваљујући одличној тимској игри, успели да истопе ту предност и чак начине преокрет за коначну победу.

И у овом дуелу најефикаснији играчи су били из поражене екипе, Блејк Грифин са 24 поена, 16 скокова и пет асистенција и Крис Пол са 18 поена и 11 асистенција.

На другој страни чак шесторица играча Индијане су имали двоцифрен учинак, а најефикаснији је био Тадеус Јанг са 17 поена уз седам скокова.

Пол Џорџ је додао 16 уз такође седам ухваћених лопти и пет асистенција, а исти поентерски учинак имао је и Родни Стаки.

И Орландо је изненадио Детроит на гостовању – 98:92, а предводили су их Серж Ибака са 21 поеном и седам скокова уз по четири асистенције и блокаде и Никола Вучевић са 16 поена уз осам ухваћених лопти.

Интересантно је да је и најефикаснији играч у домаћој екипи, Маркиф Морис, такође имао 21 поен.

Наш интернационалац Бобан Марјановић опет није излазио на паркет.

Резултати утакмица:
Детроит – Орландо 92:98
Оклахома Сити – Њу Орлеанс 101:92
Њујорк – Сакраменто 106:98
ЛА Клиперс – Индијана 102:111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи