Радоњић: Победа против ФМП-а пред тешку децембарску серију

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његови кошаркаши морају имати довољно добар приступ против ФМП-а да би победили, као и да би тај тријумф много значио његовом тиму пред серију тешких утакмица.

"ФМП је састављен од великог броја младих играча, са два искусна и добра плејмејкера. После мечева у Евролиги готово увек нисмо на максимуму у АБА лиги, тако да морамо имати довољно добар приступ да остваримо оно што желимо у овом месецу, у коме ће свака победа бити значајна. Желимо да у серију која нас очекује уђемо са победом. У овом тренутку је неизвесно у каквом саставу ћемо наступити, али, наравно, ко год буде био на терену, ко год буде био у саставу, мора дати свој допринос освајању нових бодова", рекао је Радоњић.

Звезда има свих 11 победа до сада, док је ФМП остварио три тријумфа. Радоњић није желео да одговори на питање на кога навијачи црвено-белих треба да обрате пажњу у редовима ривала и од кога прети највећа опасност.

"Ми сада размишљамо о томе шта је код нас и шта ми желимо да урадимо у сутрашњем мечу. Желим да водим рачуна о играчима са наше стране. Знамо какав је квалитет и потенцијал ФМП-а, али мислимо да утакмица зависи од нас", рекао је Радоњић.

Звезда ће у децембру играти серију тешких утакмица. У Евролиги се, између осталих, састаје са прошлосезонским финалистима Фенербахчеом и ЦСКА, док у Јадранској лиги игра у гостима против Будућности и Цедевите.

"Распоред је такав какав је. Причали смо о распореду и у прошлој фази, па смо рекли да не може теже, а овај сада распоред је ипак нешто што захтева додатну анализу. Лако је причати о тежини распореда што се тиче децембра, али има и касније тешких распореда, није само сад. Ово је један од периода када су повезани тешки мечеви у АБА и Евролиги и то додатно отежава ситуацију. Ја бих волео да у ту серију уђемо победом и добром игром против ФМП-а, па ћемо се после борити против свих наших ривала за које знамо да су јако квалитетни и тешки и да нас чека борба за сваки бод", рекао је Радоњић.

Тренер Звезде је казао да ће здравствено стање утицати на састав екипе.

"Лука Митровић је под знаком питања, Петар Ракићевић због повреде није у тренажном процесу, а имамо још неколико ровитих играча, тако да и у тренажном процесу имамо проблема, као што смо имали и пред Жалгирис. Видећемо до сутра. Марко Гудурић је вече пред утакмицу са Жалгирисом имао температуру. Надам се да сутра неће бити неких негативних помака. Али, без обзира на то, трудићемо се да дамо све од себе да освојимо бодове. То нам је циљ, то нам је жеља, то је јако битно у овом тренутку битно за нас", рекао је Радоњић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво