Читај ми!

Бјелица блистао, Марјановић три поена, Јокић паузирао

Ноћ у НБА лиги обележили су драматична завршница меча Сан Антонија и Вашингтона коју је добио домаћин поготком шест секунди пре краја, одлична игра Немање Бјелице у поразу Минесоте од Њујорка са 118:114 и одлична тимска игра Детроита који је декласирао Атланту са 121:85.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Сан Антонија и Вашингтона где су домаћини поготком у последњем нападу, шест секунди пре краја, однели победу са 107:105.

„Егзекутор" је био Каваи Леонард који је са 23 коша био и најефикаснији играч утакмице, а са по 19 поена пратили су га Гасол и Олдруџ.

И Бредли Бел из Вашингтона је убацио 23 поена, али је то била слаба утеха што је поделио титулу најефикаснијег играча са Леонардом.

Минесота је на гостовању у Њујорку доживела четврти узастопни пораз са 118:114, а у том поразу наш интернационалац Немања Бјелица је демонстрирао једну од бољих игара.

Домаћини су убедљиво водили током целе утакмице, Минесота је успела да „истопи" ту убедљиву предност, али јиј није пошло за руком да у финишу начини преокрет.

За скоро 21 минут игре, Бјелица је дошао близу двоструког двоцифреног учинка. Убацио је 17 поена уз 7 скокова и 3 асистенције у Медисон Сквер Гардену.

Најефикаснији играч утакмице био је Кармело Ентони који је са 29 поена уз Дерика Роуза са 24 поготка и Кајла Оквина са 20 носио домаћине до победе.

Најефикаснији у тиму из Минеаполиса био је Зек Лавин са 23 поена, Карл-Ентони Таунс је постигао 20 уз 8 скокова, а 19 је додао Ендру Вигинс.

Детроит је на гостовању у Атланти потпуно „прегазио" домаћу екипу са 121:85 и ошли до треће узастопне победе.

Доминацију тимске игре илуструје и чињеница да је чак осам играча гостију имало двоцифрен шутерски учинак.

Најефикаснији је био Кантевијус Колдвел-Поуп са 23 поена уз 8 скокова, 18 је додао Тобајас Херис, Андре Драмонд је постигао по 14 поена и скокова, док је Иш Смит убацио 11 уз 13 асистенција.

Допринос победи је дао и наш Бобан Марјановић који је у игри био нешто мање од четири минута и убацио три поена уз два скока.

Хјустон је поразио Денвер са 128:110, а Никола Јокић је паузирао ову утакмицу због повреде.

Актелни шампион Кливленд доживео је трећи пораз у низу, овог пута у Чикагу 111:105, иако је најбољи играч Леброн Џејмс постигао 27 кошева и додао 13 асистенција.

Имао је помоћ само Кајрија Ирвинга са 20 поена, док су на другој страни блистали Реџон Рондо са трипл-даблом од 15 поена, 12 асистенција и 11 скокова, Џими Батлер са 26 кошева, Двејн Вејд са 24 и Таџ Гибсон са 23.

Резултати утакмица:

Њујорк - Минесота 118:114
Атланта - Детроит 85:121
Кливленд - Чикаго 111:105
Филаделфија - Орландо 88:105
Бостон - Сакраменто 97:92
Торонто - Лос Анђелес Лејкерс 113:80
Њу Орлеанс - Лос Анђелес Клиперс 96:114
Сан Антонио - Вашингтон 107:105

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво