Жалгирис однео победу из Београда

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на свом терену од Жалгириса са 79:88 у мечу десетог кола Евролиге. Изједначен меч током три четвртине, гости бољи у завршници дуела.

Кошаркаши Црвене звезде забележили су шести пораз у Евролиги, пошто су у мечу десетог кола на свом терену изгубили од Жалгириса са 79:88.

Дуел у дворани "Александар Николић" обележила је велика борба два тима, а резултат је био изједначен до последњих неколико минута сусрета.

Гости су боље почели утакмицу, али су црвено-бели преко Марка Симоновића и Милка Бјелице брзо ухватили прикључак, чак стигли и до предности на полувремену – 44:42.

У другом делу, поменутом двојцу се прикључио и Немања Дангубић, па је у једном тренутку деловало да ће се црвено-бели изборити са неугодним Жалгирисом, на чијој клупи је легендарни Шарунас Јасикевичијус.

Ипак, један од преломних моментата догодио се у финишу треће четвртине, када је Симоновић прво зарадио четврту личну грешку, а онда и техничку због приговора, па је морао да заврши меч.

И у последњој четвртини играло се "кош за кош". Судије су често прекидале меч због личних грешака, а у таквој игри боље су се снашли гости и стигли до победе у финишу меча.

Најефикаснији у црвено-белом дресу био је Милко Бјелица са 19 поена, по 16 су постигли Марко Симоновић и Немања Дангубић, док је Нејт Волтерс додао 15.

У победничком тиму најбољи су били Антанас Кавалијаускас са 20 и Артурас Милакнис са 19 поена.

Жалгирис је забележио четврту победу у такмичењу, колико има и тим Црвене звезде.

Овако је протекао меч у Београду:

20.51 – Крај, Црвена звезда – Жалгирис 79:88.

20.48 – Лоша ситуација за Звезду. Жалгирис са девет поена предности улази у последња два минута утакмице.

20.39 – Поново период слабије игре црвено-белих, што Жалгирис користи и долази до предности на средини последње деонице – 73:78.

20.24 – После три одигране четвртине, резултат је нерешен 66:66.

Звезда води, диктира темпо игре, али неугодна литванска екипа не одустаје. Симоновић има 16 поена, Бјелица 15, док је Дангубић стигао до 13. Милакнис најефикаснији на мечу са 19, Кавалијаускас има 12 поена.

Симоновић је завршио меч са пет личних грешака.

20.19 – Лука Митровић ипак у саставу Црвене звезде, добија минутажу у финишу треће четвртине.

20.10 – Добра деоница Дангубића, па Звезда на средини треће четвртине води са 56:53.

20.03 – Настављен је меч.

19.47 – Полувреме, Звезда – Жалгирис 44:42.

После лошег почетка, црвено-бели су се вратили у игру на крилима Марка Симоновића и после 20 минута игре имају предност. Гости изузетно незгодни, нарочито у шуту за три поена, чини се да ће Звезда до победе морати да дође одбраном.

Милко Бјелица предводи листу стрелаца са 15 поена, Симоновић је постигао 13. На другој страни Милакнис има 15 поена (5/6 шут за три).

19.39 – Одличне игре Бјелице и Симоновића коночно доносе предност Звезди, три минута пре полувремена – 37:35.

19.33 – Звезда из минута у минут смањује предност гостију, али на средини друге деонице Жалгирис води са 27:35

19.21 – После прве четвртине, Звезда – Жалгирис 16:24.

Жалгирис стиже и до двоцифрене предности, али Звезда појачава одбрану и у последња два напада погађа шутеве уз звук сирене.

19.11 – Нешто бољи почетак меча за госте. Милакнис је погодио две тројке, Звезда промашила неколико шутева, па Жалгирис после четири минута игре води – 6:12.

19.02 – Почео је меч у дворани "Александар Николић".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи