Читај ми!

Пораз „Ратника“, драматична победа Мајамија

Протекле ноћи у НБА лиги су славиле већином гостујуће екипе, јер су од шест одиграних утакмица однеле победе у чак четири. Голден Стејт је неочекивано претрпео пораз на свом терену од Хјустона са 127:132 после продужетака, а Мајами је из Јуте однео победу од 111:110, захваљујући промашају Гордона Хејворда у последњој стотинки меча.

Стефон Кари је опет био изузетно расположен за игру и чинило се да ће поново предводити „Ратнике" до нове победе.

Све му је полазило од руке, па је чак постизао и невероватне поготке, скоро па директно са паркета! Али то ноћас није било довољно за славље и победу против расположеног тима Хјустона, који им је са 132:127 нанео први пораз после дванаест победа.

Сам меч је обиловао драматичним обртима, као и сами продужеци. Кевин Дурент је са линије за слободна бацања 19 секунди пре краја донео Вориорсима први продужетак, а потом је Клеј Томпсон погодио за други.

Кевин Дурент је на крају био најефикаснији играч утакмице са 39 кошева, али ни то није помогло „Ратницима".

Џејмс Харден, који је забележио трипл-дабл са 29 поена, 15 скокова и 13 асистенција, предводио је победнички тим, у коме су га одлично пратили Рајан Андерсон са такође 29 поена, Ерик Гордон са 23, Монтрезл Херел са 13 уз 10 скокова и Ариза са 12 поена.

Ништа мање драматично није било ни у дуелу Јуте и Мајамија, где су гости у финиш утакмице ушли са кошем предности, али је Јута имала последњи напад.

Најефикаснији играч утакмице Гордон Хејворд решио је да буде играч одлуке и уз звук сирене – промашио, а гости су однели победу резултатом 111:110.

Хејворд је утакмицу завршио са 32 поена и 7 асистенција, а пратио га је Џонсон са 18 поена и 4 асистенције.

У тиму Јуте је најефикаснији био Горан Драгић, који је за нешто више од 36 минута игре постигао 27 поена уз 6 асистенција. Победи је значајно допринео и Џонатан Џонсон са 24 поена и 3 асистенције.

Као гостујуће екипе, славили су и кошаркаши ЛА клиперса, који су убедљиво савладали Кливленд са 113:94, слично као што је Милвоки надиграо Бруклин са 111:93. Само је Шарлот искористио предност домаћег терена и однео победу над Даласом са 97:87.

Кошаркаши Лос Анђелес клиперса победили су у гостима шампиона НБА лиге Кливленд са 113:94 и тако прекинули серију од три узастопна пораза. Клиперси су пре утакмице својим ривалима поклонили комеморативне ручне сатове због освојене титуле, а онда им нанели други везани пораз.

Тим из Калифорније предводиио је Џеј-Џеј Редик са 23 поена, док је Блејк Грифин имао учинак од 13 поена и 11 асистенција. Крис Пол је завршио утакмицу са 16 поена и девет асистенција, а Деандре Џордан са девет поена и 15 скокова.

То је Кливленду био први пут да је везао два пораза од кад је освојио титулу, али је Леброн Џејмс рекао да тим није забринут.

"Одиграли смо две лоше утакмице. Увек се надате да порази неће бити узастопни, али то се дешава. Е сад, три узастопна пораза су нешто о чему треба да се прича. Морамо да размислимо шта се дешава. Није ово као (амерички) фудбал, да морате да чекате целу недељу да се искупите. Већ сутра ћемо изаћи на терен и биће све у реду", рекао је Џејмс.
Најефикаснији у Кливленду био је Кајри Ирвинг са 28 поена, док су Џејмс и Кевин Лав постигли по 16 поена.

Шарлот је на свом терену победио Далас са 97:87 и тако остварио трећи тријумф у последње три утакмице и задржао прво место у југоисточној дивизији. Екипу је предводио Кемба Вокер са 18 поена, док је Мајкл Кид-Гилкрист додао 14.

Далас је успорио темпо утакмице, али Шарлоту то није сметало, пошто је водио од почетка до краја меча.

"Тешко је било играти ту утакмицу. Није то био уобичајени темпо НБА утакмице, био је спорији. Стварно су променили своју одбрану и добро су спровели план. Темпо НБА меча вам омогућава да уђете у ритам, али нам они данас нису дали да уђемо у ритам. На крају крајева, то је добра тимска победа", рекао је тренер Хорнетса Стив Клифорд.

Мавериксима је то био 10. пораз у последњих 11 утакмица. Најефикаснији у тиму били су Харисон Барнс са 17 и Џастин Андерсон са 15 поена.

Милвоки је после тријумфа над Кливлендом остварио трећу узастопну победу, пошто је у гостима победио Бруклин са 111:93. Екипу је предводио грчки репрезентативац Јанис Адетокунбо са 23 поена, осам скокова и осам асистенција, док је Џабари Паркер постигао 22 поена.

Најефикаснији у Бруклину био је Брук Лопез са 15 поена, док је Шон Килпатрик додао 14, а Бојан Богдановић 13 поена.

Мемфис је успео да надокнади 14 поена заостатка и победи код куће Орландо са 95:94. Екипу је предводио Марк Гасол са 25 поена, међу којима су и два слободна бацања 12,2 секунде пре краја меча, када је тим први пут повео после друге четвртине. Најефикаснији у Орланду био је Ерик Фурније са 28 поена. 

Резултати утакмица:

Голден Стејт – Хјустон 127:132 2п
Шарлот – Далас 97:87
Бруклин – Милвоки 93:111
Кливленд – ЛА клиперс 94:113
Мемфис – Орландо 95:94
Јута – Мајами 110:111  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво