Читај ми!

Сјајне игре Ентонија Дејвиса и Шона Килпатрика, драма у Бруклину

Протеклу ноћ у НБА лиги обележиле су победа Бруклина над ЛА клиперсима са 127:122, после драматичних продужетака, и сјајна игра Ентонија Дејвиса, који је у победи Њу Орлеанса над Лејкерсима са 105:88 убацио 41 поен. Кошаркаши Милвокија су победили Кливленд са 118:101 и прекинули низ шампиона НБА лиге од четири узастопне победе. Бобан Марјановић био кратко у игри и уписао само један скок.

Бруклин је после два продужетка победио Кливленд са 127:122 и прекинуо низ од седам пораза.

У дуелу пуном обрта гости су водили током утакмице са чак 18 поена. Али су домаћини успели да је пониште и у саму завршницу меча, на пар секунди пре краја, ушли са предношћу од три коша. Чинило се да неће бити неизвесности о победнику, када је тројком у последњој секунди Крис Пол изборио продужетак, а његов потез ушао у избор десет најбољих протекле ноћи.

Онда се развила права драма из које је у финишу, после два продужетка, Бруклин изашао као победник са 127:122, највише захваљујући Шону Килпатрику, који је, уписавши рекорд каријере, са 38 поена и 14 скокова обезбедио славље на домаћем терену.

Сјајно га је пратио Лопез са 27 поена и осам скокова, а Тревор Букер је додао 15 поена и 11 скокова.

Победи су допринели и Џо Харис са 15 поена и Бојан Богдановић са 14.

У екипи из Лос Анђелеса најефикаснији је био Крис Пол са "трипл дабл" учинком од 26 поена, 13 асистенција и 10 скокова. Добру партију је приказао и Деандре Џордан, са 21 поеном и 23 скока, док је Џеј Џеј Редик додао 18 поена. За Клиперсе није играо најбољи стрелац екипе Блејк Грифитс.

Њу Орлеанс је „прегазио" Лос Анђелес лејкерсе са 105:88, а предводио их је Ентони Дејвис са убаченим чак 41 поеном и 16 освојених лопти.

Џру Холидеј је додао 22 поена, а Омер Ашик је остварио 10 поена и 11 асистенција за Пеликансе, који су прекинули низ од два пораза. Лу Вилијамс је био најефикаснији у Лејкерсима са 16 поена, а Џулијус Рендл је додао 12 поена и 10 скокова. Он се у тим вратио после три утакмице паузе због повреде кука. У првој четвртини је из игре изашао Ник Јанг због повреде Ахилове тетиве.

Орландо је победио Сан Антонио са 95:83 и прекинуо низ Спурса од девет победа, Јута је победила Хјустон са 120:101 и остварила четврту узастопну победу, док је Детроит победио Шарлот са 112:89.

Кошаркаши Детроита су у наставку НБА лиге на гостовању савладали екипу Шарлота 112:89, Бобан Марјановић је уписао наступ после седам дана, али без кошгетерског учинка, за свега два минута на паркету.

Тренер Пистонса Стен ван Ганди није дао велику улогу српском центру, иако је прва опција под кошем Андре Драмонд задобио искључење после 12 минута.

Марјановић је стигао да упути само један шут и ухвати скок у деветом тријумфу Детроита ове сезоне, у мечу у којем је најефикаснији био Тобијас Херис са 24 поена, Кентавијус Колдвел Поп је убацио 18, док је код Шарлота најбољи био Кемба Вокер са 23.

Кошаркаши Милвокија су ноћас победили Кливленд са 118:101 и прекинули низ шампиона НБА лиге од четири узастопне победе.

Баксе је до победе предводио Јанис Адетокунбо са 34 поена, 12 скокова и пет асистенција. Џабари Паркер постигао је 18, Мајкл Бизли 17, а Грег Монро 14 поена.

Кливленд је претрпео трећи пораз у сезони, а најефикаснији у екипи шампиона био је Леброн Џејмс са 22 поена. Кајри Ирвинг додао је 20, а Кевин Лав 13 поена и 13 скокова.

Кливленд је водио са 14 поена разлике у првој четвртини, али је Милвоки серијом од 10:0 успео да се примакне на само два поена заостатка до краја деонице, а Адетокунбо и Бизли су донели екипи четири поена предности на полувремену (58:54). Бакси су у последњој четвртини имали 22 разлике, а прва петорка Кливленда је средином треће деонице завршила на клупи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи