Звезди припала драма у Бамбергу

Кошаркаши Црвене звезде победили су у драматичној завршници Бамберг са 79:78 (11:14, 27:15, 20:32, 21:17) у седмом колу Евролиге и тако остварили трећи тријумф у том такмичењу.

Кошаркаши Црвене звезде победили су Бамберг са 79:78 (11:14, 27:15, 20:32, 21:17) у седмом колу Евролиге и тако остварили трећи тријумф у том такмичењу.

Звезду је предводио Милко Бјелица са 18 поена, пет скокова и три асистенције, док је Марко Симоновић постигао 17, а запажену улогу имао је и Стефан Јовић са 12 поена и по пет скокова и асистенција.

У екипи Бамберга истакао се Николо Мели са 16 поена и 10 скокова, а Даријус Милер је додао 14.

Звезда после седам утакмица има три победе и четири пораза, док Бамберг има два тријумфа и пет пораза.

Црвено-бели су лоше почели утакмицу, до првих поена стигли су тек у четвртом минуту са линије за слободна бацања. Бамберг је лако и брзо стигао до вођства од 8:1, па је тренер Дејан Радоњић на истеку четвртог минута затражио тајм-аут.

Серијом од 6:0, Звезда се резултатски вратила у меч, а до краја прве деонице Бамберг је ипак успео да сачува предност и на паузу оде с плусом од три поена – 14:11.

Звезда је у другој четвртини играла знатно боље у нападу, док је Бамберг, с друге стране, захваљујући чврстој одбрани црвено-белих, био присиљен на тешке шутеве с дистанце.

Београдски тим је то искористио, па је брзо стигао до преокрета, а потом и двоцифрене предности – 37:27, да би се на полувреме отишло с плус девет за Звезду – 38:29.

Почетак другог полувремена у потпуности је припао Бамбергу, који је серијом тројки брзо стигао предност ривала. Мели је убацио чак три тројке у кратком периоду, а одбрана Звезде није функционисала.

Мели се у другом полувремену разиграо, а уз то је до своје игре дошао и Зизис. То је донело брзи преокрет домаћину. Звезда је одржавала прикључак захваљујући расположеном Марку Симоновићу, који је погодио две везане тројке за изједначење – 58:58.

У финишу тог периода игре Бамберг је чврстом одбраном зауставио Звезду, па је у последњу деоницу ушао са плус три – 61:58.

Последња деоница донела је много неизвесности, Бамберг је пет минута пре краја водио са 71:66, али је Звезда серијом 6:0 стигла до преокрета.

У последња два минута екипе су се смењивале у вођству, да би Звезда 24 секунде пре краја преко Чарлса Џенкинса дошла до предности, а после тајм-аута, Звезда је одлучила да се брани, а не да прави фаул, што је на крају и донело победу.

Овако је протекао меч:

21.45 Крај меча. Бамберг – Црвена звезда 78:79.

21.21 – На крају треће деонице, домаћин има предност од три поена – 61:58.

21.00 – Почело је друго полувреме.

20.45 – Одлична Звезда у другој деоници. На полувремену, београдски тим води са 38:29.

20.22 – Готова је прва четвртина, домаћин води са 14:11.

20.00 – Почео је меч у Немачкој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво