Читај ми!

Рекорд каријере Немање Бјелице у сенци Вигинса

Кошаркаш Минесоте Немања Бјелица постигао је лични рекорд у НБА са 24 постигнута поена у доминантној победи свог тима над Лос Анђелес лејкерсима (125:99). Утакмицу је ипак обележио разиграни Ендру Вигинс, који је постигао чак 47 кошева за исто време у игри. У дуелу Оклахоме и Орланда, Серж Ибака је постигао кош у последњој секунди и тако донео Меџику тријумф од 119:117 против свог бившег тима. Голден стејт је на свом терену победио млади Финикс са 133:120, а Денвер је претрпео четврти узастопни пораз, пошто је изгубио у Портланду (112:105).

Бјелица је утакмицу почео у првом тиму, играо је 41 минут, а уз 24 поена забележио је и осам скокова, три асистенције и три украдене лопте. Из игре је шутирао 9/15, од чега 5/8 за три.

Тај његов учинак ипак је остао у сенци Вигинса, који је меч завршио са 47 поена. Он је из игре шутирао 14/21, а погодио је и 17 слободних бацања из 22 покушаја. Комплетна прва петорка Лејкерса постигла је 47 поена у овој утакмици.

У Минесоти се истакао и Карл Ентони Таунс са 22 поена. Домаћи тим је играо без стартног бека Зека Лавина и резервног крила Шабаза Мухамеда, који су повређени.

Тимбервулфси покушавају да се ове сезоне пласирају у плеј-оф после пуних 12 година, а то им је била четврта победа у првих пет утакмица.

Најефикаснији у тиму Лејкерса био је Лу Вилијамс са 17 поена.

Денвер је претрпео четврти узастопни пораз, пошто је изгубио у Портланду (112:105). Блејзерсе је до тријумфа предводио Дејмијан Лилард са 32 поена, док је Си-Џеј Мекалум додао 21.

Српски репрезентативац Никола Јокић поново је почео меч на клупи за резерве, али је после одиграо 26 минута без иједног постигнутог поена. Он је из игре шутирао 0/3, а утакмицу је завршио са пет скокова и три асистенције.

Нагетсе је предводио Кенет Фарид са 18 поена и 14 скокова, док је Данило Галинари постигао 19 поена.

Голден стејт је на свом терену победио млади Финикс са 133:120, уз сјајну партију прве петорке. Стивен Кари је постигао 30 поена, уз шест скокова и шест асистенција, Клеј Томпсон је такође дао 30 поена, док је Кевин Дјурент додао 29 поена, девет скокова и пет асистенција. Дрејмонд Грин је завршио меч са 14 поена, 11 асистенција и седам скокова.

Финикс су предводили Ти-Џеј Ворен и Ерик Бледсо са по 20 поена.

У дуелу Оклахоме и Орланда, Серж Ибака је постигао кош у последњој секунди и тако донео Меџику тријумф од 119:117 против свог бившег тима.

Оклахома је летос послала крилног центра на Флориду, а он им се одужио тако што је остварио рекорд каријере са 31 поеном, уз девет скокова и четири блокаде. Тандеру није помогао ни нови "трипл-дабл" Расела Вестбрука, трећи ове сезоне и 40. у каријери. Он је утакмицу завршио са 41 поеном, 16 асистенција и 12 скокова.

Кливленд је на свом терену победио Шарлот са 100:93, а утакмицу су у последњој четвртини завршили углавном резервни играчи. Леброн Џејмс је у последњој деоници био једини стартер, и тада је постигао 11 од својих 19 поена.

Ченинг Фрај је постигао лични рекорд у сезони од 20 поена, а одиграо је целу последњу четвртину. Кајри Ирвинг је постигао 19, а Кевин Лав је додао 17 поена, али је тренер Тајрон Лу у последњој деоници на терену држао резервни састав.

Најефикаснији у Шарлоту био је Кемба Вокер са 21 поеном.

Резултати утакмица:

Портланд – Денвер 112:105
Голден стејт – Финикс 133:120
Оклахома – Орландо 117:119
Минесота – ЛА Лејкерс - 125:99
Кливленд – Шарлот 100:93

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи