Кошаркашки савез САД саопштио списак играча за Олимпијске игре

Неки нови "дрим тим"

Челници Кошаркашког савеза Сједињених Америчких Држава сапштили су имена дванасторице кошаркаша учесника њиховог тима на Олимпијским играма у Пекингу. Екипу предводи МВП лигашког дела Коби Брајант и најбољи стрелац лиге ЛеБрон Џејмс

Нови амерички кошаркашки "дрим тим" за нијансу је бољи од предходног, али да ли је и довољно добар да после три "неуспеха" освоји нову зланту медаљу за САД? Американци су на три последња велика такмичења остајали без златне медаље, а селектор Мајк Крижевски (тренер универзитета Дјук) овога пута се ослонио на проверене снаге.

Процес стварања овог тима трајао је чак три године, а од 33 играча на крају стигло се до првих 12. Са ширег списка "отпали" су одлични кошаркаши попут Мек Грејдија, Стодемајера, Пирса али и Мериона и Билапса ,који су се захвалили на позиву. На спсику селектора Крижевског налазе се: Коби Брајант, ЛеБрон Џејмс, Кармело Ентони, Крис Пол, Џејсон Кид, Двејн Вејд, Мајкл Ред, Тајшон Принс, Дерон Вилијамс, Карлос Бузер, Двајт Хауард у Крис Бош.

Припреме ове селекције почињу 28. јуна у Лас Вегасу. Готово месец дана касније уследиће и прва провера, а противник је селекција Канаде. Потом следе припремне утакмице са Турском, Литванијом, Русијом и Аустралијом. Амриканци у Пекинг стижу 6. августа, где ће четири дана касније започети своје такмичења у групи Б кошаркашког турнира.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво