Читај ми!

Звездини кошаркаши задовољни, али и опрезни

Славље због синоћње победе над Барселоном у препуној Комбанк арени није дуго трајало у тиму кошаркаша Црвене звезде. Капитен Лука Митровић рекао да екипа нема времена да прослави велики тријумф над Барселоном (76:65) у Евролиги, јер се већ окренула сутрашњем дуелу у Атини са Панатинаикосом.

"Да не буде да је флоскула, али смо већ добили извештаје нашег скаутинг тима за Панатинаикос. То најбоље одсликава како размишљамо у овом тренутку. Добили смо крила, забележили први тријумф над Барселоном и добили додатно самопоуздање", рекао је Митровић новинарима после утакмице.

Он је посебно био задовољан игром одбране у мечу са каталонским великаном.

"Како смо одиграли у одбрани најбоље говори податак да смо примили 65 поена од тако квалитетног противника. Одиграли смо зрело свих 40 минута", рекао је Митровић и додао да га радује долазак плејмејкера Нејта Волтерса, јер ће црвено-бели имати више играча у ротацији.

Његов саиграч Огњен Кузмић рекао је да је Звезда остварила важну победу против Барселоне.

"Важна утакмица и важна победа за нас. Битно је да наставимо овако да играмо. Надам се да ће све ићи како треба после ове утакмице. Ово је била прва утакмица у Арени... Једноставно, немам речи за атмосферу. Много помаже, даје енергију", рекао је Кузмић.

Звезда је после лоше прве четвртине у наставку меча заиграла знатно боље, посебно у одбрани.

"Није било лако зауставити их, али смо тимски обавили одличан посао. Добро смо бранили 'пик-ен-рол', играли смо чврсто на високим играчима, солидна одбрана свакако", рекао је Кузмић.

Милко Бјелица је оценио да је добра игра у одбрани била кључ тријумфа.

"Заслужено смо победили. Ово је велика победа за нас играче, за навијаче, за све нас. Имали смо проблема на старту, првих 15 минута смо тражили ритам у одбрани и нападу, а средином друге четвртине дошли су нам и лаки поени из агресивне одбране. Јаком игром у одбрани натерали смо противника да падне у нападу и одбрани", рекао је Бјелица.

Црвена звезда је синоћ у Београдској арени победила Барселону са 76:65 у трећем колу Евролиге, што је црвено-белима други тријумф у најјачем европском такмичењу.

На питање како је било водити борбе против центарске линије Барселоне, Бјелица је рекао да је стручни штаб добро припремио тим.

"Тешко је чувати играче као што су Анте Томић и Џои Дорси – физички можда најдоминантнији играч у лиги, али уз помоћ тренера и стручног штаба, који нас је одлично спремио, добро смо одиграли и те предности и мане противника претворили у своје предности", рекао је Бјелица.

Један од најискуснијих, Марко Симоновић, са 13 поена истакао се у тријумфу над Барселоном у крцатој Комбанк арени.

"Тешко је да играш када ти велики тим, као што је Барселона, "дише за вратом" цео меч. Искористили смо то што су имали проблема са повредама, играли смо одлично у одбрани и умарали противника. Остварили смо и прву победу над Барселоном и драго ми је због тога", рекао је Симоновић.

Симоновић се осврнуо на видео-снимак Евролиге, у којем он у главној улози, заједно са саиграчима, враћа украдени пехар елитног такмичења.

"Мислим да је то била сјајна идеја. Не знам зашто су баш мене одабрали", рекао је Симоновић и уз осмех изјавио да не зна где је пехар.

Утакмица 4. кола Евролиге између Панатинаикоса и Црвене звезде игра се у петак од 20.15.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара