Радоњић: Још је рано за велике речи

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су његови кошаркаши остварили велику победу против Барселоне, али да је још рано за "велике речи", јер је тек почетак сезоне.

"Ово је свакако велика победа за нас. Сада треба да наставимо. После овако великих победа се очекују велике речи, али је тек почетак сезоне. Треба да наставимо да радимо и пролазимо кроз овај паклени распоред. После свега што смо урадили, подигли смо лествицу, не верујем да је неко пред почетак сезоне мислио да ће бити овако", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда је на свом терену победила Барселону са 76:65 у трећем колу Евролиге и забележила другу победу ове сезоне у том такмичењу.

"Играли смо веома добро, а одбрану одлично. Резултат је био грађен током свих 40 минута и потпуно смо заслужено победили Барселону. Физиономија игре постоји од првог дана. Треба да наставимо овако и све зависи од нас", казао је Радоњић.

Црвено-бели ће у следећем колу Евролиге у петак бити гости грчком Панатинаикосу у Атини.

"Већ за два дана нас чека нови изазов, велика прилика да се покажемо у добром светлу против изузетно квалитетног противника", казао је Радоњић.

Он је навео да кошаркаши Звезде имају довољно самопоуздања и да неће "падати" ни у случају пораза.

"Овде нико не долази мирно, да ће да нас добије. Ту не можемо много ствари да променимо. Можда, да смо много слаби, као што се мислило на почетку. Али, нисмо", рекао је Радоњић.

Тренер Звезде је навео да је потребно да се појачање црвено-белих Нејт Волтерс што пре адаптира како би помогао екипи и најавио да ће амерички плејмејкер бити у тиму против Панатинаикоса.

"Биће у тиму, а колико ће моћи да нам помогне, то ћемо да видимо. Али, план постоји, спроводићемо га, уз осцилације или неке ствари које су сасвим природне у таквим моментима. Било је играча који су долазили раније, па им је требало месец дана, а ми смо губили и по 50 разлике. Полако. Стрпљење немамо, али ја га имам и то на претек", рекао је Радоњић.

Упитан да ли ће доласком Волтерса и ангажовањем још једног центра Звезда моћи да направи искорак у односу на прошлу сезону, Радоњић је рекао да очекује мање пораза у Јадранској лиги и бар финале Купа Радивоја Кораћа.

"Имаћемо мање пораза у Јадранској лиги, то сам 100 одсто сигуран. Мислим да ћемо боље проћи у Купу, макар да играмо финале. Видећемо, полако", казао је Радоњић.

Марко Симоновић је одиграо одличну партију, а сматра да је добра игра његове екипе у одбрани била кључни фактор у вечерашњој победи.

"Добра одбрана је преломила меч. Мислим да смо играли сјајну одбрану. Они на крају нису имали решења чак и када су имали отворене шутеве, једноставно су их 'машили', јер им је ипак тешко било после 40 минута снажне игре, када им дишеш све време за вратом", рекао је Симоновић после утакмице.

Симоновић је рекао да је Звезда вечерас показала да може квалитетно да игра и против јаких екипа у Арени, а не само у дворани "Александар Николић".

"Ето, показали смо да можемо и у Арени да играмо. Није ми превише битно где играмо, само да су наши ту, као прошле године у Минхену (против Бајерна). Ја нисам знао да смо у Михнену. Надам се да ће бити још јаче у наставку сезону, уколико је то уопште могуће", навео је Симоновић.

Он је додао екипи предстоји "мало уживања" у вечерашњем тријумфу, али да од сутра концентрација мора да буде на следећем противнику – Панатинаикосу.

Његов саиграч Огњен Кузмић рекао је да је Звезда остварила важну победу против Барселоне.

"Важна утакмица и важна победа за нас. Битно је да наставимо овако да играмо. Надам се да ће све ићи како треба после ове утакмице. Ово је била прва утакмица у Арени... Једноставно немам речи за атмосферу. Много помаже, даје нергију", рекао је Кузмић.

Звезда је после лоше прве четвртине у наставку меча заиграла знатно боље, посебно у одбрани.

"Није било лако зауставити их, али смо тимски обавили одличан посао. Добро смо бранили 'пик ен рол', играли смо чврсто на високим играчима, солидна одбрана свакако", рекао је Кузмић.

Марко Гудурић, који је одиграо феноменалан меч, признаје да је пресрећан због добре игре и победе против Барселоне.

"Битна утакмица, велика победа, савладана је Барселона, велики клуб с именом. На почетку утакмице смо били преплашени, није деловало како је требало, али успели смо у другој четвртини да се дигнемо, да пронађемо енергију, навијачи су се тада 'дигли' и све је кренуло како је требало од почетка", рекао је Гудурић новинарима после утакмице.

Гудурић је рекао да ће Звезда у петак на гостовању Панатинаикосу покушати да оствари победу, трећу ове сезоне у Евролиги.

"Идемо у Атину да пробамо да победимо и Панатинаикос. Имамо тренинг у четвртак ујутру, па један пред утакмицу. Видећемо како ће све то да се одвија, покушаћемо да их нападнемо", рекао је Гудурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара