Паклена евролигашка недеља

Нова сезона и нови концепт Евролиге доносе новитете у распореду, па ће тако први пут у историји овог такмичења тимови одиграти два кола у само три дана! Једини српски представник, Црвена звезда, у среду дочекује Барселону, а већ у петак игра у Атини против Панатинаикоса.

Промењен је концепт Евролиге, која се од ове сезоне игра у лигашком систему, па ће 16 тимова одиграти укупно 30 мечева у регуларном делу. То подразумева знатно већи број мечева, па је распоред морао да се "збије". Последица тога је неколико недеља у којима ће клубови у само три-четири дана одиграти два евро меча (дакле, не рачунајући плеј-оф), а прва таква седмица почиње у уторак у 18 часова окршајем Уникса и Дарушафаке.

Истог дана снаге ће одмерити Ефес и ЦСКА (20.00), Олимпијакос и Армани (20.00), те шпански тимови Реал Мадрид и Басконија од 21 час. 

Ову паклену недељу Црвена звезда ће отворити мечом против славне Барселоне у "нашминканој" београдској Арени. Тај меч је заказан за среду у 19 сати.

Свега 45 минута касније почеће утакмица у Истанбулу између Фенербахчеа и Жалгириса, док мечеви Бамберг – Панатинаикос и Макаби – Галатасарај почињу у 20 часова.

Трећи узастопни евролигашки дан ће започети у четвртак, дуелом између актуелног шампиона ЦСКА и "локаланог" ривала Уникса (19 часова). У 19.15 "земљачки" меч играју Дарушафака и Ефес, у 20.45 у Милану Армани дочекује Реал, док је Басконија у Виторији 15 минута касније домаћин Олимпијакосу.

Радну и евролигашку недељу у петак затварају турски дерби Галатасарај – Фенербахче, те Жалгирис – Макаби (19.00) и Бамберг – Барселона (21.00).

У тој групи је и сусрет у "Оака арени" у Атини, где ће на првом мечу Ћавија Пасквала на клупи "зелених" противник бити српски и јадрански шампион 0 Црвена звезда. Тај меч се игра у петак од 20.15 часова.

Дакле, за свега четири дана, широм Старог континента биће одиграно чак 16 мечева елитног такмичења. Спремите се и уживајте у играма, или што каже званични слоган Евролиге за ову сезону: "Game ON!"

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво