Звезда се мучила, али и победила Игокеу

Кошаркаши Црвене звезде победили су у београдској дворани "Александар Николић" екипу Игокее са 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17) у шестом колу Јадранске лиге, те тако задржали максималан учинак у регионалном такмичењу.

Звезду је до победе предводио Милко Бјелица са "дабл-дабл" учинком од 15 поена и десет скокова, док је Марко Гудурић постигао десет, а Немања Дангубић и Чарлс Џенкинс убацили су по девет.

У екипи Игокее истакао се Данило Шибалић са 25 поена, а Џејмс Робинсон додао је десет.

Црвено-бели добро су почели утакмицу, од старта су преузели контролу и диктирали темпо, па су после пет минута игре имали двоцифрену предност – 13:2. Чарлс Џенкинс и Стефан Јовић носили су игру у нападу Звезде, док је одбрана са друге стране одрађивала већи део посла.

Звезда је стечену предност сачувала до полувремена, иако је Игокеа у пар наврата успевала да ухвати прикључак.

Гости из Лакташа су два минута пре краја друге четвртине смањили на 34:29, али Звезда је у финишу одиграла чврсто у одбрани, па је на полувремену водила са 40:29, а Џенкинс је у последњој секунди из веома тешке позиције са пола терена погодио за три поена.

Звезда је веома лоше одиграла трећу четвртину, што је Игокеа искористила и стигла до преокрета пред последњи период. Црвено-бели нису погађали отворене шутеве, а чак је и лопта у пар наврата излазила из коша. Прве поене постигли су тек у седмом минуту, али то није зауставило Игокеу, па су после 30 минута водили са 49:47.

У последњој деоници виђена је "резултатска клацкалица", екипе су се смењивале у вођству, да би Звезда тек на минут и 20 секунди пре краја дошла до четири поена предности, након што је Марко Гудурић под кошем погодио за два уз додатно слободно бацање.

У пенал завршници боље се снашла домаћа екипа, па је на крају остварила и шесту победу у Јадранској лиги.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво