Читај ми!

Звезда победом над МЗТ-ом почела одбрану титуле

Кошаркаши Црвене звезде победом су почели одбрану титуле у Јадранској лиги, пошто су у Београду победили МЗТ из Скопља са 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 11:11), у првом колу такмичења. ФМП испустио предност у Задру.

Тренер Звезде Дејан Радоњић указао је шансу свим играчима, а само се Огњен Добрић није уписао у стрелце. Марко Гудурић дао је 16 поена, Милко Бјелица и Лука Митровић постигли су по 13, док је Стефан Јовић постигао 11 поена уз шест асистенција. МЗТ је предводио Ксавијер Тејмс са 17 поена.

Гости из Скопља боље су почели утакмицу, Тејмс је у уводним минутима постигао осам од првих 10 поена и одржавао МЗТ у предности, која је средином прве деонице износила четири поена (16:12).

Звезда је од тог тренутка заиграла чвршће у одбрани, па је серијом 5:0 стигла до преокрета. У финишу првог периода Радоњић је увео у игру Гудурића који је поенима после продора, асистенцијом за Бјелицу и украденом лоптом донео превагу на терену и црвено-бели су после 10 минута игре водили са 27:20.

Звезда је нешто лошије почела другу четвртину, пошто три минута није постигла кош. МЗТ је то искористио да приђе на три поена заостатка, али није имао снагу за преокрет.

Звезда је ношена сјајном игром Гудурића полако почела да увећава предност. Црвено-бели су у последњих пет минута првог полувремена направили серију 16:0, тако да су на полувремену водили са 49:30.

Друго полувреме није донело много узбуђења, али је виђено неколико лепих акција и потеза на обе стране.

Звезда је пре свега чврстом игру у одбрани, али и добром организацијом у нападу, очувала стечену предност у другом делу и сигурно привела утакмицу крају.

Утакмица у дворани "Александар Николић" играна је пред око 4.000 гледалаца.

У другом мечу вечери ФМП је испустио предност у Задру и изгубио резултатом 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16).

Тим из Железника је водио 32 минута, али је домаћи тим успео да преокрене и дође до минималне победе.

ФМП је одлично почео утакмицу, пошто је у првој четвртини стекао двоцифрену предност, највише 21:8, али је Задар крајем првог полувремена пришао на четири поена заостатка, 31:35.

Задар се није предавао и предвођен Иваном Маринковићем први пут је дошао до вођства у 32. минуту, 61:60. ФМП је изједначио на 69:69, а у 39. минуту је кошем Николе Жижића повео са 76:75.

Тони Јеленковић је после погодио два од три пенала за Задар и вратио свој тим у вођство, 77:75. ФМП је после тога имао још два шута за вођство, али их није искористио, након чега је Драган Апић промашио оба пенала за београдски тим.

Гости су направили брз фаул, Мислав Брзоја је погодио само једно бацање, а онда је Стефан Лазаревић на самом крају промашио тројку за победу.

Најефикаснији у ФМП-у био је Лазаревић са 15 поена, док је Апић постигао 13, а Џона Болден 12. Филип Човић завршио је утакмицу са 10 поена и 10 асистенција. Задар је предводио Маринковић са 32 поена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво