Читај ми!

Богдановић: Не желим у НБА без трофеја Евролиге

Српски кошаркашки репрезентативац Богдан Богдановић је изјавио да ће отићи у НБА лигу тек када освоји Евролигу са Фенербахчеом.

"Пуно се прича о томе да ли остајем у Фенербахчеу или идем у НБА. Када донесеш одређену одлуку, нема назад. Мораш да будеш сигуран да си донео најбољу одлуку и да верујеш њу. Одлазак у НБА је сан за мене, али одбио сам понуду Финикса јер, искрено, не желим да идем тамо без трофеја Евролиге", рекао је Богдановић на Евролигином дану за медије.

Он се присетио прошлогодишњег финала у Берлину када је ЦСКА био бољи после продужетака 101:96, а Богдановић жали за кошем Виктора Хријапе у последњим секундама регуларног тока.

"Прошле године смо изгубили трофеј због једног скока, две секунде пре краја. Наравно да кошарка није само када имаш лопту у поседу, али губили смо 20 разлике у првом полувремену, морали смо боље... На крају је детаљ одлучио победника, али нисам личност која лако одустаје. Желим још да покушавам, можда још два пута, не знам још", поручио је бивши кошаркаш Партизана.

Он не сматра да је чињеница што се Фајнал фор игра у Истанбулу додатна мотивација за Фенербахче, већ доноси већи притисак.

"Није нам потребан већи мотив како бисмо дошли до завршног тунира. Док сте у завршници све је отворено, изгубили смо у Берлину, али сада желимо до пехара. Ипак, дуг пут је до финала, морамо пуно да радимо. Под притиском смо, али изборићемо се са њим", рекао је Богдановић.

Богдан се осврнуо и на освајање сребрне медаље на Олимпијским играма са репрезентацијом Србије, истакавши је као велики успех.

"Фантастично је бити део таквог догађаја и бити у олимпијском селу, одлично искуство. Многи кажу да смо се приближили Американцима, али није исто када против њих играш у групи и у финалу. Могуће је да у првом мечу нису били мотивисани као у финалу", закључио је Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара