Читај ми!

Радоњић: Бићемо јачи како сезона буде одмицала

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић је данас рекао да очекује да ће екипа бити јача како сезона буде одмицала и исказао увереност да ће постојећи тим бити способан да изнесе почетак сезоне.

"Очекујем да ћемо бити јачи током сезоне. Тек након тога би прича могла да буде конкретнија. Сматрам да можемо довољно јаки да освојимо Јадранску лигу, а у Евролиги ћемо покушати да нађемо своје место.

Јадранска лига је ове сезоне много квалитетнија у односу на прошлу. То је за нас изазов више", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у петак почети сезону, утакмицом против МЗТ Скопља у Јадранској лиги. Црвено-бели бране трофеј у регионалном такмичењу, а Радоњић је казао да ће бити тешко, јер по његовој оцени десетак екипа има највише домете.

"Сматрам да је Јадранска лига ове сезоне значајно квалитетнија у односу на прошлу. Не само због тога што су наши највећи конкуренти направили одличне тимове већ су то урадили и други. То ће нам отежати посао, али доноси занимљивије такмичење, са великим бројем добрих утакмица и већим уживањем за гледаоце", казао је Радоњић.

Један од главних циљева у сезони биће да се избори Евролига и наредне сезоне.

"Ми смо то заслужили на терену, својим квалитетом прошле сезоне. Задовољство је апсолутно присутно и радује чињеница да смо у врху европске кошарке. Даћемо све од себе да ту и останемо, да се изборимо да будемо део најбољих екипа Европе, то нам је амбиција", рекао је Радоњић.

Када је реч о прелазном року, Радоњић је казао да је "оптималан датум за комплетирање екипе прошао", али да се неће журити са појачањима већ ће се она ангажовати када се буде дошло до правог решења.

"Надам се да ће бити брзо, али нема дефинитивних информација. Не треба да се води рачуна о томе 'шта би било кад би било'. Надам се да ће тим који почне сезону бити добар, верујем у то, а о осталом о том потом. И када дођу појачања, неће бити кратак период адаптације", рекао је он.

Према његовим речима, Звезда је имала листу жеља, али је био значајан број играча који нису желели да дођу у београдски клуб.

Радоњић је казао да неки нису дошли због високих захтева, неки јер су имали боље понуде других тимова, а неки јер су им жеље биле веће.

"Није добро довести играча да би се то само поставило као потез већ треба доћи до тога да се пронађу могућа решења која ће бити корисна за тим. Сада је скраћено тржиште, можда имамо могућност да за мање новца узмемо бољег играча, али је потребно повући најбољи могући потез. Нема идеалног решења, таква је ситуација све време. Добро је што имамо простора", казао је Радоњић.

Упитан за Петра Ракићевића, који више није члан Металца, а који се помиње као потенцијално појачање Звезде, Радоњић није желео да коментарише – али је рекао: "Сваки домаћи играч који има таленат и потенцијал је добродошао. За њега сматрам да има потенцијал".

О играчима који су дошли, Милку Бјелици и Огњену Кузмићу, рекао је да су "квалитетни људи" и да верује да ће допринети да тим буде бољи и да ће на крају бити задовољни њима. За Чарла Џенкинса је казао да треба време како би амерички кошаркаш дошао на потребан ниво.

Звезда ће у наредних месец дана играти 11 утакмица, од чега четири у Евролиги и седам у регионалном такмичењу. Радоњић је ритам назвао "пакленим".

"Овај почетак је интензиван, напоран, пун изазова, али је можда лакши део сезоне. Нови систем у Евролиги је екстремно напоран и доноси могућност осцилација у Јадранској, али шта је – ту је. Треба да пронађемо своје место и са што мање оптерећења дочекамо одлучујуће утакмице у Јадранској лиги", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је позвао навијаче да подрже екипу од почетка, јер је то значајно за тим.

"Спремали смо се, било је јако напорно. Здрави и спремни, колико је то могуће, дочекујемо почетак сезоне. Једва чекамо да почне, ужелели смо се званичних утакмица, навијача и надам се да ће доћи да нас подрже", рекао је Радоњић.

Утакмица између Звезде и МЗТ Скопља, којом ће црвено-бели почели сезону, играће се у петак од 19.00 у београдској хали "Александар Николић".

Говорећи о наредном ривалу, тренер Звезде је рекао да МЗТ има амбицију да "уради много тога" и да може много, а навео је да ће његов тим морати да игра јако добро ако жели да победом почне сезону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво