Маљковић: Осећам велику, истинску срећу...

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је поносна што је њена екипа део националног олимпијског тима.

"Осећам велику, истинску срећу што смо се прикључили нашим врхунским спортистима, који су много испред нас, који су годинама доносили медаље за ову земљу и правили велике резултате. Поносни смо што смо део тог тима, део тима Србије и што ћемо представљати нашу земљу у Рију. Поносни смо што у кошарци имамо обе селекције први пут, што је заиста огроман успех", рекла је Маљковић новинарима на аеродрому "Никола Тесла".

Кошаркашице Србије отпутовале су на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро.

Србија ће се у Рију такмичити у Групи Б са селекцијама Канаде, Шпаније, САД, Сенегала и Кине.

"Ми ћемо се, што је увек било специфично за Србију и за наше гене, трудити да се боримо, да прикажемо инат, да покажемо да је у спорту све могуће, да можемо да победимо и оне много веће силе од нас", рекла је Маљковић.

"Мислим да је свих ових година наш главни аргумент увек био велика борба која води чак до фанатизма, а када то приказати, ако не на Олимпијским играма? Са великом срећом одлазимо у Рио, поносни што смо део свега овога и мислим да је Рио право место где ћемо да покушамо и ми да се приближимо врхунским спортистима Србије кад је оно најтеже у питању а то је континуитет прављења добрих резултата", додала је она.

Капитен репрезентације Милица Дабовић рекла је да је срећна и поносна што је део олимпијског тима Србије.

"Срећна сам и поносна што сам медју најбољима на свету, што сам део тима Србије. Ми ћемо трудити, даћемо све од себе, борићемо се да остваримо што боље резултате", рекла је Дабовић.

Јелена Миловановић обећала је да ће се њена екипа дати све од себе од првог до последњег дана.

"Све је већ речено... Делим срећу са својим саиграчицама, велико нам је задовољство да представљамо Србију на оваквом такмичењу. Једино што можемо да обећамо је да ћемо дати све од себе од првог до последњег дана Олимпијских игара. Надам се да ћемо се расположене вратити из Рија", рекла је она.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво