"Стотка" Србије против Француске, Богдан незаустављив

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Француску 105:88 у првом мечу припремног турнира у Кордоби пред Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Богдан Богдановић најефикаснији код "орлова" са 29 поена, Радљуљица 18, Јокић 15 поена. Наредни меч српски кошаркаши играју против Аргентине.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је Француску 105:88 (25:22, 25:22, 32:24, 23:20) у првој утакмици на турниру "Супер 4" у аргентинској Кордоби, који је последња провера уочи Олимпијских игара у Рију.

Србију су до треће победе против Француза овог лета предводили Богдан Богдановић са 29, Мирослав Радуљица са 18 и Никола Јокић са 15 и Милан Мачван са по 14 поена.

После "успаваног" почетка Србије, када је противник стигао до предности од 17:6, Богдан Богдановић преузима командну палицу у своје руке и са 18 постигнутих поена доноси "орловима" предност на полуврмеену од 50:44.

Већ у трећој четвртини Србија стиже до плус петнаест, а Богдановићу су се придружили Радуљица, Јокић и Мачван, па се већ у финишу треће деонице назирао победник.

Последња четвртина донела је незанимљиву игру, као да су играчи обе екипе једва чекали крај меча, али су изабраници Саше Ђорђевића успели да дођу до "стотке" и покажу Французима шта их чека у Рију.

"Триколори" су играли без свог најбољег играча Тонија Паркера, који је због рођења сина накратко напустио саиграче, али то не умањује одличан резултат српског тима.

Српски кошаркаши у недељу од два сата ујутро играју против домаћина Аргентине, а турнир завршавају против Хрватске, у недељу од 23 сата.

Овако је протекао први меч Србије на турниру у Кордоби:

01.08 - Крај у Кордоби, Србија је савладала Француску са 105:88.

Одужила се последња четвртине, иако је победник меча одавно био одлучен. У финишу смо видели нешто нервознију игру са обе стране, па је несигурни аргентински судијски трио досудио неколико неспортских личних грешака, као и техничку грешку селектору Србије.

00.40 - После три одигране четвртине, Србија против Француске води са 82:68.

Одлична игра Србије у трећој четвртини, коју изабраници Саше Ђорђевића добијају са 32:24.

00.17 - Настављен је меч.

00.05 - Французи меч против Србије играју без Тонија Паркера, који је у току дана по други пут постао отац.

00.00 - Полувреме у Кордоби, Србија води против Француске са 50:44.

"Орлови" су одлично почели другу четвртину на крилима Богдана Богдановића и стигли до предности од 39:27, али су Французи појачали одбрану и смањили предност Србије.

Богдановић најефикаснији на мечу са 18 постигнутих поена.

Занимљиво је да је Србија и других десет минута решила у своју корист резултатом 25:22. 

23.38 - После првих 10 минута, Србија води против Француске са 25:22.

Французи су боље ушли у меч и после четири минута игре имали предност од 17:6. Ипак, "орлови" се буде, у наставку прве четвртине долазе до своје игре, а онда и предности.

Богдановић најефикаснији у српском тиму са 10 поена.

23.16 - Коначно је почео меч у Кордоби.

23.04 - Организатори су одлучили да меч између Србије и Француске почне у 23.15. У току је представљање играча две екипе.

22.56 - Кошаркаши Србије и Француске увелико су на терену хале у Кордоби, очекујемо почетак меча за неколико минута.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво