Ратковица и Робинсон нови играчи Партизана

Плејмејкер Бранислав Ратковица потписао једногодишњи уговор са Партизаном, док ће црно-бели дрес носити и Американац Френк Робинсон.

Нови плејмејкер црно-белих каријеру је поцео у Беопетролу, а највећи део каријере провео је у Немачкој играјући за Олденбург, Артланд и Тибинген. У Партизан стиже из Бугарске, где је прошле сезоне за Лукоил просечно бележио 7,9 поена и 5,1 асистенцију по мечу.

"Драго ми је што сам дошао у клуб за који навијам од малена. Иако сам десет година провео у иностранству, са великом пажњом сам пратио игре црно-белих. Пре неколико година је било преговора, које смо ето сада успели да реализујемо. Једноставно је, Партизан се не одбија. Драго ми је што сам поново у Србији и што ћу радити са тренером Џикићем са којим сам једно кратко време сарађивао у Атласу"”, рекао је Ратковица који је задужио дрес са бројем шест.

Ратковица је треће појачање Партизана за нову сезону, пошто су клуб претходно појачали Стефан Бирчевић и Ђорђе Мајсторовић.

Али ту није крај, пошто је данас још један играч појачао црно-беле - Американац Френк Робинсон.

Он има 32 године, а, као и Ратковица, сарађивао је са Александром Џикићем, у Олимпији пре осам година.

Робинсон је прошле сезоне играо за турског друголигаша Истанбул ДСИ и просечно је постизао 15,7 поена, уз 4,5 скокова и 3,1 асистенцију. Пре тога играо је и за Ирони Нахарију из Израела, грчки Панелефсинијакос, затим за Лудвигсбург, Артланд и Вурцбург у Немачкој, као и за Макаби Хаифу, грузијски Сокуми Тбилиси, пољски Проком, украјински Будивељник и фински Бисонс.

Робинсон је на Твитеру потврдио да је потписао уговор и да ће поново играти за тренера са којим је радио у години када је први пут дошао у Европу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво