Џордан: Ја више не могу да ћутим...

Мајкл Џордан ретко прича о друштвеним или политичким темама. Циници тврде да то ради како би заштитио своје корпоративне интересе. Међутим, док САД потреса несигурност узрокована насиљем полиције над афроамериканцима и насиљем над полицајцима, можда најбољи кошаркаш свих времена каже да „више не може да ћути".

Мајкл Џордан је издао саопштење у вези са убиствима афроамериканаца и полицајаца у градовима Сједињених Америчких Држава.

„Као поносни Американац, отац који је изгубио свог оца у чину безумног насиља, као и црнац, дубоко ме потресају убиства афроамериканаца од стране припадника органа реда и љуте кукавички напади на полицајце", написао је Џордан, преноси медији у САД.

„Жалим заједно са породицама које су изгубиле вољене, јер њихов бол сувише добро познајем".

У свом саопштењу, Џордан је обелоданио да је дао донацију од по милион долара групама које су посвећене побољшању односа између полиције и заједнице.

„Одгајали су ме родитељи који су ме научили да волим и поштујем људе без обзира на расу или порекло, због чега сам тужан и фрустриран због запаљиве реторике и расних тензија које као да се само погоршавају. Знам да је ова земља боља од овога, због чега не могу даље да ћутим. Морамо да нађемо решења да обезбедимо да црнци добију фер и једнак третман као и да полицајци - људи који стављају свој живот на коцку сваког дана како би нас заштитили - буду поштовани и подржавани", написао је Џордан.

„Током последње три деценије видео сам изблиза посвећеност припадника органа реда који штите мене и моју породицу. Имам највеће поштовање за њихову жртву и службу. Такође прихватам да је многим афроамериканцима искуство са полицијом било много другачије. Одлучио сам да проговорим у нади да можемо да се удружимо као Американци, како бисмо кроз мирни дијалог и образовање допринели конструктивној промени".

Ова изјава посебно је одјекнула у САД (поред очигледне тежине свега што иначе говори један Мајкл Џордан), због чињеница да Мајкл Џордан врло држи до тога да не говори о политичким, друштвеним или ма каквим темама које се могу сматрати контроверзнијим.

„Привилеговани смо да живимо у најбољој земљи на свету - земљи која је мојој породици дала највеће могуће прилике. Проблеми са којима се суочавамо нису се догодили преко ноћи и неће бити решени сутрадан, али ако сви радимо заједно, можемо да негујемо разумевање, позитивну промену и на крају створимо миран свет за нас, нашу децу, наше породице и наше заједнице", закључио је Џордан.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво