Ђорђевић: Идемо у Рио да се "побијемо" за медаљу!

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је данас у Аргентину на пријатељски турнир и последње провере пред Олимпијске игре у Рију, а селектор Александар Ђорђевић не крије да ће екипа урадити све да се домогне једне од медаља.

Србија ће у аргентинској Кордоби учествовати заједно са домаћом селекцијом, Француском и Хрватском пре почетка Олимпијских игара.

"Људи из Олимпијског комитета Србије су нас припремили како да се понашамо у Бразилу, а ја се надам да имамо права упутства за нашу игру. Лепо ћемо се понашати на Олимпијским играма и на прави начин представљати нашу земљу. Велики је понос што смо у Рију, имамо велике амбиције и 'побићемо се за медаљу'", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије на Аеродрому "Никола Тесла", уочи пута.

Капитен репрезентације Милош Теодосић рекао је да ће његов тим на прави начин репрезентовати Србију на Олимпијским играма.

"Драго ми је што крећемо пут Аргентине, на последњи турнир пред Рио. Жељни смо утакмица и желимо да представимо Србију у најбољем светлу. Оно што могу да обећам је да ћемо се борити и играти најбољу кошарку. Да ли ће то бити довољно за медаљу? Видећемо... Срећно читавом тиму и видимо се у Рију”", рекао је Теодосић.

Заменик капитена Стефан Марковић сложио се у оцени са Теодосићем и истакао да је то сан генерације.

"Стигли смо до олимпијских медаља и онога што смо сви сањали. Идемо степеник по степеник, утакмицу по утакмицу", поручио је искусни плејмејкер.

Председник КСС Драган Ђилас испратио је кошаркаше на далек пут:

"Велико хвала момцима и свима који су издвојили да овог лета не уживају него дођу у репрезентацију. Жао нам је што Бјелица није са нама. Хвала свима још једном. Знамо шта Србија очекује од вас. Желим да на прави начин представљате Србију и видимо се у Рију, и надам се после на балкону", закључио је Ђилас.

У име Олимпијског комитета Србије кошаркаше је испратио генерални секретар Ђорђе Вишацки.

"Част ми је да испред Олимпијског комитета испаћам кошаркашке на Олимпијске игре. Трудимо се да се увек скупимо када наши спортисти крећу и да пожелимо срећу. Желим им срећан пут", рекао је Вишацки.

Србију ће на ОИ представљати: Стефан Јовић, Марко Симоновић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Милош Теодосић, Никола Јокић, Владимир Штимац и Стефан Бирчевић.

Изабраници Александра Ђорђевића на ОИ играће у А групи са Француском, САД, Венецуелом, Кином и Аустралијом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи