Маљковићева објавила списак за Рио

Селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић саопштила је коначни списак 12 играчица за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Селекторка је захвалила Тијани Ајдуковић, Маји Шкорић и Сањи Мандић. Србију ће у Рију представљати: капитен Милица Дабовић, затим Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Драгана Станковић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

"Желим да се захвалим не само Тијани Ајдуковић, Маји Шкорић и Сањи Мандић, него и свим девојкама које су биле са нама на припремама, а то су и Милена Марјановић, Биљана Стјепановић, Александра Станаћев и Сања Орозовић јер су оне својим професионализмом и ведрим духом допринеле добром раду и добром тренингу", рекла је Маљковићева после објавиљивања списка.

Селекторка је истакла да је задовољна првим делом припрема, а онда је образложила свој избор.

"Донела сам одлуку да водим две најмлађе играчице, Александру Црвендакић и Драгану Станковић, јер желим да пружим шансу будућности наше кошарке. Размишљам да Србија и после мене буде најбоља могућа. То је једини разлог моје одлуке. У наредне две недеље до почетка Игара потрудићемо се да исправимо све грешке, а грешака има и то много. Мислим, међутим, да ако наставимо да радимо овим темпом, да ћемо, уз аклиматизацију у Рију, спремно дочекати почетак Олимпијских игара", рекла је она.

Српске кошаркашице су слободан дан после две утакмице против Турске искористиле за тимско фотографисање. Екипа ће у Београду тренирати до суботе, када ће преко Дубаија кренути за Рио.

До почетка такмичења и прве утакмице против Шпаније 7. августа, одиграће две пријатељске утакмице, против Аустралије и Бразила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи