Проширена АБА лига, места за ФМП и Олимпију

Скупштина кошаркашке Јадранске лиге одлучила је после данашње седнице у Пржну да и наредне сезоне има 14 клубова, што значи да ће у њој играти и ФМП, а делимично је промењено и руководство лиге.

Нови председник лиге биће председник Цедевите Младен Вебер, уместо досадашњег председника Драгана Бокана. Председник Црвене звезде Небојша Човић остаје потпредседник, а други потпредседник ће бити Игор Додик, генерални менаџер Игокее.

"Анализирајући актуелну ситуацију у Европи и региону, Скупштина АБА лиге је још једном потврдила изузетно јак интерес, жељу и опредељење клубова да играју регионално такмичење и да од тог пута неће одустати, без обзира на све могуће препреке које би могле да се појаве. У том духу, Скупштина АБА лиге ј.т.д. је закључила да ће користити сва расположива средстава да заштити слободу клубова да играју у такмичењима за које сматрају да гарантују најбоље окружење за њихов даљи развој и подизање квалитета", наводи се у саопштењу.

Скупштина је навела да је због "веома јаког интереса клубова, а у циљу јачања такмичења", одлучила да и следеће сезоне у лиги наступа 14 клубова.

Учешће су путем пласмана у националним такмичењима изборили Хелиос, Крка, Цедевита, Цибона, Задар, Игокеа, Црвена звезда, Партизан, Мега Лекс, Будућност, МЗТ Скопље, ФМП и Морнар.

Љубљанској Олимпији додељена је специјална позивница, која се плаћа. Ако је клуб не плати, то место биће понуђено некој од земаља на основу коефицијента, али без обавезе плаћања. Те земље су, према редоследу Хрватска, БиХ, Македонија, Словенија.

"У циљу заштите квалитета такмичења, Скупштина АБА лиге је одлучила да клуб који у сезони 2016/17 заврши на последњем месту, нема право учешћа у сезони 2017/18", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво