Јуниорско првенство Србије у кошарци почиње 25. октобра

Јуниорско првенство Србије за кошаркаше почеће 25. октобра, уз учешће 12 тимова који су пласман у елитно такмичење обезбедили кроз квалификације, најављено је у седишту Кошаркашког савеза Србије.

Шампионат државе у јуниорској конкуренцији први пут биће одржан по двокружном лигашком систему, а осам најбољих екипа пласираће се на завршни турнир, који ће бити одржан средином априла. Нови систем такмичења, како је истакао председник КС Драган Капичић, "представља корак напред у организацији такмичења млађих категорија".

"Идеја о реорганизацији националног јуниорског првенства постоји већ дужи низ година, а циљ је унапређивање рада са младима кроз јаку лигу", рекао је Капичић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да су челници КС "на прагу системских решења и у организацији такмичења за остале узрасте".

Идејни творац новог система такмичења, селектор сениорске репрезентације Србије Душан Ивковић, истакао је да је лига формирана у рекордно брзом року.

"Притисак тренера да се формира лигашко такмичење био је огроман. Успели смо да пронађемо спонзора и мислим да ће младим генерацијама бити посвећена велика пажња", навео је Ивковић.

Он је оценио да је најбитније да се млади играчи задрже у традицоналним кошаркашким центрима и додао да ће у новембру и марту бити одржани кампови у циљу усавршавања индивидуалне технике и тактике.

Генерални спонзор лиге је "Вода Вода", а челник те компаније и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац оценио је да се наша кошарка налази "на путу потпуног опоравка".

"Српска кошарка у последње две године излази из кризе, што охрабрује све љубитеље трофејног спорта", закључио је Дивац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара