Џонс и званично у Звезди

Нови центар Црвене звезде Двејн Џонс изразио је наду да ће успети да својим квалитетима помогне том кошаркашком клубу да у текућој сезони оствари што боље резултате, а то би њему лично могло да донесе повратак у америчку НБА лигу.

"Врло сам узбуђен и драго ми је што сам овде у Србији. Заиста сам импресиониран оним што сам видео за ова два дана. Надам се да ће мој таленат користити екипи, пре свега моја одбрана и скок због којих сам и добио прилику да се опробам у НБА лиги", рекао је Џонс на конференцији за новинаре у просторијама београдског клуба.

Џонс, који је у редове црвено-белих дошао после неуспешног покушаја да се преко пробе у кампу домогне места у тиму Сан Антонија, навео је и да је о Србији највише сазнао од Александра Павловића са којим је две године играо у Кливленду.

"Саша је поносан Србин и врло је лепо говорио о вашој земљи и српској кошарци, тако да се радујем што ћу је и искусити", навео је Џонс, који ће носити дрес са бројем 22 на леђима.

Звездин генерални менаџер  Милан Опачић оценио је да ће црвено-белима много користити искуство 26-годишњег Џонса, који је већ играо у Европи, додуше свега две недеље током којих је носио дрес Ефес Пилсена.

"Ангажовањем Џонса ми смо попунили тим за следећу сезону. Добили смо играча који има НБА искуство, који је у развојној лиги тог такмичења у просеку бележио више од 13 скокова по утакмици и две блокаде по мечу", казао је Опачић о 2,08 метара високом центру.

"Џонс игра добру одбрану, добар је у транзицији. Уверен сам да ће бити право појачање, центар који нам је недостајао у претходних неколико сезона. А ми ћемо покушати да му помогнемо да се додатно развије и следеће сезоне врати у САД", додао је Опачић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи