КСС: Партизан суспендован, ФИБА води погрешну политику

Кошаркашки савез Србије (КСС) саопштио је да ће, у складу са ранијим одлукама, суспендовати КК Партизан због одлуке црно-белих да наредне сезоне играју у Еврокупу.

"На основу Вашег дописа о конкретним мерама које ће Кошаркаšки савез Србије предузети према КК Партизан због његове одлуке да учествује у Еврокупу, обавеšтавам вас да је Управни одбор КСС, на основу одлуке коју је донео Борд ФИБА Европа на састанку у Паризу 20. марта 2016, још 19. априла донео одлуку да је сваки клуб са територије Србије који потпише уговор са ЕКА и прихвати учешће у Еврокупу аутоматски суспендован из чланства у КСС", стоји у одговру председника КСС Драгана Ђиласа.

Како се наводи, у тој одлуци је јасно прецизирано да се то односи на сва национална такмичења у свим категоријама, као и на сва остала права и обавезе које било који клуб, члан КСС, има.

"Мислим да је из одлуке УО КСС више него јасно које конкретне мере предузимамо према КК Партизан бог његове одлуке у вези са учешћем у Еврокупу. КСС је део ФИБА Европа, са свим правима и обавезама које из тог чланства произилазе. Сходно томе, поштујемо и на територији Србије спроводимо све одлуке које Борд ФИБА Европа, у складу са својим Статутом, донесе", наводи се у писму.

Уједно, Ђилас је поставио неколико питања у вези са организацијом такмичења, поготово ФИБА Лиге шампиона, покренуо питање одговорности за све што се дешава у европској клупској кошарци и упитао да ли ће се досадашња погрешна политика променити.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи