Читај ми!

Ђорђевић задовољан победом, игром, приступом

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан наступом своје екипе у победи над Грчком и казао је да тим мора "апсолутно концентрисано" а уђе у квалификациони турнир за Олимпијске игре.

"Једна солидна, добра утакмица, одбрамбено изузетно јака. Озбиљно смо одговорили на захтеве које смо имали пре меча, пре свега у скоку и контроли скока. Имали смо добру агресивност с лоптом. Фали нам још мало сарадња, али то је нормално за овај степен припрема. Заједно идемо кроз овај процес и тако ћемо играти до краја турнира, а надам се да ћемо и после њега имати шансу", рекао је Ђорђевић новинарима у Београду.

"Озбиљност којом прилазимо утакмицама и турнирима морамо да дигнемо и ван утакмица и турнира. Апелујем јавно на све нас да апсолутно концентрисано и одморно и сигурно, с великом жељом уђемо у предстојећи турнир", казао је селектор.

Своје прве сениорске минуте добили су Раде Загорац, Марко Гудурић и Немања Дангубић.

"Успели смо да вечерас пружимо неке минуте играчима који нису до сада имали прилику. Не могу да не будем задовољан како су одиграли своје роле и улоге. Имали су велику жељу и срчаност. Морамо то да преточимо у прву победу на терену, ништа друго", рекао је Ђорђевић.

Никола Јокић је био најефикаснији у тиму, а селектор је казао да се овај 21-годишњак на прави начин прикључио репрезентацији.

"Он је на прави начин ушао у репрезентацију, с бистром главом и покушава да што пре прилагоди своје квалитете нашим потребама, за које не кажем да су боље или горе. Он је јако интелигентан, сви су га добро прихватили. Добијамо јако много од њега, можда чак и више него што сам очекивао. Само желим да играчи не поставе себи превелика очекивања, јер то може да их укочи. Он мора да буде миран и да настави овако", рекао је Ђорђевић.

Селектор је казао да ће списак скратити на 12 имена на дан турнира, или дан пре ако тако правила захтевају.

"Борба за 12 је свакодневна за све њих. Нису сви који мисле да су сигурни баш сигурни. Све се мери, све се пази. Ово је озбиљна средина која је грађена последњих 50 година", рекао је Ђорђевић.

Селектор је казао да Немања Бјелица још није здрав, као и да ће Милан Мачван морати још седам дана да носи лонгету, али да су обојица у тиму и да раде по индивидуалним програмима.
Плејмејкер Стефан Јовић рекао је да је његов тим остварио још једну битну победу.

"Још једна утакмица у низу, још једна битна победа за све нас. Знамо сви да су ове припреме доста атипичне и да нисмо имали времена да радимо неке елементе, али смо добро радили у ова три меча. Чека нас дан одмора и још пар дана до турнира, тако да верујем да ћемо успети да исправимо све грешке које смо направили у ова три меча", рекао је Јовић.

Селектор Грчке Фоцис Кацикарис казао је да није прижељкивао овако убедљив пораз пред квалификације.

"Није ово била баш утакмица коју смо хтели пред квалификације. Србија је увек тешка, нарочито пред својим навијачима. Нешто слично нас чека на квалификационом турниру у Риму и надам се да ћемо остати до краја. За нас је било врло тешко. После тога нисмо могли да се вратимо назад. Остајемо позитивни. Ово је нови тим са много младих играча. Сада морамо да дамо све од себе. Честитам Салету и Србији и желим им све најбоље", рекао је Кацикарис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи