Читај ми!

Успела генерална проба, Србија убедљива против Грчке

Србија – Грчка 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13). Репрезентација Србије још једном победом завршила је припреме за квалификациони турнир за Олимпијске игре који у понедељак почиње у Београду. „Орлови“ су убедљиво савладали Грчку и потврдили сјајну форму.

После две победе над Французима, уследио је убедљив тријумф над Грчком. Изабраници селектора Ђорђевића приказали су сјајну игру, на тренутке и егзибициону што је употпунило уживање гледалаца у вечерас испуњеној Арени. Сјајна увертира пред важне мечеве у овој истој дворани.

Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Јокић са 20 поена, а имао је и пет скокова. Капитен Милош Теодосић завршио је утакмицу са 16, а Мирослав Радуљица са 14 поена. Грчку су предводили Јанис Адетокунбо са 14 и Стратос Перпероглу са 12 поена.

Грчка је боље почела меч пред скоро 20.000 људи у Арени, и водила је током целе прве четвртине. Србија је у неколико наврата успевала да изједначи, али није успевала. Домаћи тим водили су у тим тренуцима Никола Јокић и Милош Теодосић, који су заједно постигли 27 поена од прва 34 свог тима.

Србија је у другој четвртини појачала одбрану, да би после тројке Теодосића у 12. минуту први пут повела, са 34:32. Грчка је играла тимски и успевала је да користи слабији шут "орлова", али када су почели да погађају и Мирослав Радуљица и Стефан Јовић, домаћи тим је сигурно држао предност и на полувреме отишао са до тада максималних седам поена "вишка", 53:46.

Наши кошаркаши су у другом полувремену наставили да игра јаку одбрану и поправили шут, тако да је до краја треће деонице увећана предност на 13 поена, 73:60, да би у четвртој дошли и до 20 поена предности, 85:65 и мирно привели меч крају.

Селектор Александар Ђордевић пружио је шансу и Радету Загорцу, Немањи Дангубићу и Марку Гудурићу да дебитују у сениорској репрезентацији.
Олимпијски квалификациони турнир почиње у понедељак у Београду.

 

Ток меча:

22.13 - Крај меча. Србија је савладала Грчку резултатом 91:76.

21.50 - Завршена је и трећа четвртина, расте предност "орлова" - 75:63.

21.27 - Почело је друго полувреме.

21.11 - Полувреме, Србија - Грчка 53:46.

Много боља игра у одбрани српских кошаркаша доноси резултат, па "орлови" имају предност после првих 20 минута.

20.41 - Изузетно ефикасна игра у првој четвртини, после које Грчка води против Србије са 29:27.

20.19 - Са неколико минута закашњења почео је меч у Арени.

20.13 - Интонирају се химнне у Арени, сусрет ће почети за који минут.

Мини-припремни период пред почетак олимпијског квалификационог турнира у Београду, српски кошаркаши завршиће утакмицом против селекције Грчке.

Након два везана тријумфа над Француском, селектор Александар Ђорђевић ће у мечу против "хелена" имати последњу прилику да испроба своје тактичке замисли и добије јаснију слику тима пред пред почетак оног "главног".

Грчка је од последњег ЕП претрпела промене – повукао се дугогодишњи лидер Василис Спанулис, али имена Андетокумба, Куфоса, Бурусиса, Принтезиса и Калатеса говоре да је то и даље респектабилан тим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво