Ђорђевић: Утакмица са Француском одлична провера пред турнир

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић сматра да је утакмица са Француском одлична провера пред предстојећи квалификациони турнир за Олимпијске игре и истакао да га највише радује то што има сложан тим.

"Утакмица са Француском је најбоља провера јер су они једна од три најбоље репрезентације у Европи у последњих десетак година. То су за нас увек фантастичне утакмице без обзира што су пријатељске, јер се на крају увек закува и обе екипе желе да победе", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре у Београду.

Кошаркаши Србије сутра од 21 час у Београдској арени играју пријатељску утакмицу против Француске. То је друга утакмица две екипе за четири дана, пошто су кошаркаши Србије у уторак у Берсију победили са 79:77.

Ђорђевић је позвао навијаче да сутра испуне Београдску арену јер, како је рекао, он и играчи желе и њима да покажу како се боре за боје Србије.

"Имамо зацртан план испред себе, момци раде са много жеље и пуног срца, озбиљно су схватили шта је пред нама. Задовољство је радити са њима, ући у салу и бити окружен момцима. Сваког дана ме све више радују јер када човек испред себе има тим, а кажем тим великим словима, то је велико задовољство за једног тренера", навео је он.

Ђорђевић је додао да би после утакмице са Француском и наредне пријатељске против Грчке, био задовољан да види да су поједини детаљи у игри побољшани и да жели да, као и до сада, цео тим учествује у утакмици од почетка до краја.

"Желим да видим скакање са клупе, у Паризу су играчи од првог тренутка учествовали у утакмици и то је ствар која ми се јако допада. Волео бих да сачувамо то заједништво, ови момци нису егоисти и резултат тима је сваком од њих најбитнији", рекао је он.

Новинаре је занимало каква је тренутно ситуација са повређеним играчима Немањом Бјелицом и Миланом Мачваном.

"Бјелица данас долази у Београд и доћи ће директно са аеродрома на тренинг. У сталном смо контакту, радује ме што су добро обављене терапије и што се његова нога полако враћа у нормалу. Са наше стране немамо права на притисак јер га желимо 100 одсто спремног. Што се тиче Мачвана он је са нама, ради са лонгетом, ради са лоптом шта год може. Иако није био са нама у протеклом периоду он добија све информације, он је један од момака који има кошаркашку и људску интелигенцију и који ће брзо да уђе у целу причу", рекао је селектор.

На питање о Бобану Марјановићу, који не жели да игра за репрезентацију на квалификационом турниру у Београду, Ђорђевић је прво рекао да нема коментар, а онда је додао:

"Чему више то... Све знамо о томе и не знам шта бих вам рекао", рекао је он.

Селектор је навео да стручни штаб прикупља информације о Порторику и да ће екипа бити спремна за тај први дуел на турниру у Арени, који почије 9. јула.

Репрезентативац Србије Богдан Богдановић рекао је да су утакмице са Француском добра провера.

"Немамо много времена за припрему екипе зато је Француска јако добра провера. Надам се да ћемо нашој публици показати дугогодишњи рад са селектором. Види се да је сваке године све лакше да се уклопимо и да и даље влада добра атмосфера у тиму", рекао је он.

Богдановић је ноћас на драфту у НБА лиги из Финикса замењен у Сакраменто.

"Стварно не знам много о томе али ако се то деси, а надам се да хоће, част ми је што ћу сарађивати са Владом Дивцем", рекао је кошаркаш Фенербахчеа

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи