Историја, прстен за Лебронов Кливленд!

Коначно! Екипа Кливленд Кавалирса по први пут освојила је шампионски прстен НБА лиге, пошто је у спектакуларној седмој утакмици финалне серије победила Голден стејт са 93:89! Леброн Џејмс је са трипл-дабл учинком од 27 поена и по 11 скокова и аситенција заслужено понео титулу МВП-а финала.

Град Кливленд и држава Охајо чекали су овај моменат од 1964. године. Тада су популарни Браунси донели последњу "мејџор" титулу у овај град, освојивши титулу у америчком фудбалу. Мало више од 52 године касније, дете из Акрона и љубимац навијача Леброн Џејмс доноси први шампионски НБА прстен.

Начин на који су Кавси дошли до овог историјског успеха препричаваће се још дуго, дуго. Након што су изгубили прве две утакмице и потом се суочавали са елиминацијом (3:1), предвођени Џејмсом они крећу у исторјиски повратак и постају прва екипа која је освојила титулу након толиког заостатка!

Седми меч у "Оракл Арени" у Оукленду донео је заиста спектакуларану кошарку и све оно најбоље што ова игра може да пружи. Резултатска неизвесност до самог краја, тактичко надмудривање тренера и самих играча на терену и сјајне потезе на обе стране.

Дрејмонд Грин је био невероватан и носио је домаћи тим. Убацио 32 поена и погодио шест "тројки", ухватио 15 лопти уз 9 успешних додавања.

Ипак, на његову жалост то није било довољно, јер су већ поменути Џејмс и стрелац одлучјућег коша Кајри Ирвинг поништили то његово достигнуће и дошли до толико жељеног прстена.

Прва звезда Вориорса Стеф Кари је убацио свега 17 поена, уз веома лош шут (6/19).

Овако је протекао меч: 

04.40 - Крај, Кливленд је шампион! 

Дуго је на семефору стајао резултат 89:89, да би Кајри Ирвинг сеназационалном тројком преко Стефа Карија донео одлучујућу предност, коју потом потврдио најбољи играч меча, лиге и данашњице, Леброн Џејмс. На крају, 93:89 и титула иде у "напаћени град"! 

04.20 - Шест минута до краја одлучујућег меча, Ратници имају два поена вишка - 85:83. Напад за Кливленд. Драматична завршница...

04.00 - После 36 одиграних минута, Голден стејт има поен вишка - 76:75.  Грин наставља да игра феноменално и убацује готово све што баци ка кошу (28 поена), док је на другој страни Кајри Ирвинг преузео одговорност - 21 поен.

03.48 - Много боље отварање наставка екипе из Охаја, која је предвођена пробуђеним Џеј-Ар Смитом (осам везаних поена) преокренула резултат у своју корист, и на средини 3/4 има шест поена вишка - 65:59.

03.12 - Полувреме, Голден стејт - Кливленд 49:42.

Феноменални Дрејмонд Грин носи Вориорсе са 22 поена, феноменално шутира за три поена (5/5), уз 6 скокова и 5 асистенција. Ратници су погодили чак 10 "тројки". Кари има 9 поена али и већ три фаула.

На другој страни, Леброн Џејмс такође игра добру утакмицу - 12 поена, 8 скокова и 5 асистенција, а  највећу помоћ има од Ирвинга са 9 и Лава са 6 кошева. Кавси очајно шутирају за три поена - 1/14!

02.55 - Средином друге четвртине, ствари се нису промениле. Разлика између два тима је мала у броју поена (35:33 за Голден стејт), али јесте у начину игре. Кавси се и даље ослањају на поене из рекета, док домаћи тим већину поена постиже из шута за три поена. Грин је погодио сва три покушаја иза линије... 

02.37 - После прве деонице, Кавси имају поен вишка - 23:22. За сада добру утакмицу игра Кевин Лав, који има 6 поена и 6 скокова. 

02.26 - Очекивано тврда и неизвесна утакмица на отварању. Иако је резултат нерешен (16:16), Голден стејт је много боље шутерски отворио утакмицу (већ четири тројке из девет покушаја). Кливленд који има 0-3, пак боље контролише скок... 

02.12 - Утакмица је управо почела... 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара