Читај ми!

“Ратници” се изборили за меч одлуке

Кошаркаши Голден Стејта успели су да на гостујућем терену надиграју Оклахому са 108:101 и изједначе на 3:3 у полуфиналној НБА серији плеј-офа. Седми, одлучујући меч финала Запада играће се у ноћи између понедељка и уторка у Оукленду.

"Ратници" су тако надокнадили заостатак од две победе па ће на свом паркету имати шансу да изборе нови дуел са Кливленд Кавалирсима у борби за титулу.

Јунак "ратника" у Оклахоми био је Клеј Томпсон који је постигао рекордних 11 тројки за укупно 41 поен.

На почетку утакмице повела је домаћа екипа и чинило се да је све већ завршено, али како се меч ближио завршници тако су „Ратници" преузимали иницијативу. А онда је „прорадио" Томпсон, убацио чак четири тројке и повео остатак екипе ка победи. Онда је Стефон Кари "везао" две тројке, изједначивши на 99:99 три минута пре краја, а онда је његов "брат" одао још једну за преокрет од 104:101 на 90 секунди пре краја меча.

Кари је на крају имао 31 поен уз 10 скокова и 9 асистенција, док је Дрејмонд Грин додао по 12 поена и ухваћених лопти, 6 асистенција и три украдене лопте.

У Оклахоми најбољи је опет био тандем Кевина Дурента и Расела Вестбрука, који су утакмицу равршили са 29 и 28 поена, али су имали врло лош проценат прецизности јер су погодили тек 20 од 58 шутева. Двоцифрен учинак имали су још Серж Ибака са 13 поена, 9 скокова и 3 блокаде и Андре Роберсон са 11 поена и 8 ухваћених лопти.

После ове утакмице и драматичног изједначења у серију после 1:3, у одлучујући седми меч финала Запада Голден Стејт улази знатно опуштеније, јер ће се у ноћи између понедељка и уторка играти на њиховом терену у Оукленду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво