Звезда повела против Меге, други меч у недељу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Мега Лекса са 77:66 у првом мечу полуфиналне серије Кошаркашке лиге Србије. Наредну утакмицу исти ривали играју у недељу у Сремској Митровици.

Кошаркаши Црвене звезде повели су с 1:0 против Мега Лекса у полуфиналној серији плеј-офа Суперлиге Србије, пошто су у дворани "Александар Николић" победили са 77:66 (21:18, 22.12, 13:12, 21:24).

Звезда је пред две и по хиљаде навијача без већих проблема победила Мегу и дошла на корак од финала.

Кључан у победи био је Јовић, који је био најзаслужнији за предност црвено-белих у другој четвртини, када су се добром игром плејмејкера "одлепили" на 13 поена разлике, што противник није могао да надокнади до краја утакмице.

Мега је повела на почетку утакмице, али је домаћин брзо преокренуо и повео са осам разлике. Ипак, гости су крајем прве и почетком друге деонице пришли на минус један, пре свега због одличне игре репрезентативца Србије Радета Загорца.

Звезда се тада "тргла" и предвођена Јовићм до полувремена стекла недостизну предност.
Мега је у једном тренутку пришла на 11 поена заостатка, док је Звезда имала и плус 21, па ће већ у недељу имати прилику да се пласира у финале.

За Звезду је неколико минута одиграо и Марко Гудурић, који је због повреде пропустио прошлу утакмицу.

Црвено-беле је до победе предводио Марко Симоновић са 14 поена, док је Стефан Јовић постигао 11 уз осам асистенција, а један мање убацио је Маик Цирбес.

У екипи Мега Лекса истакао се Раде Загорац са 20 поена и 11 скокова, док је једино још Никола Јанковић код гостију остварио двоцифрен учинак од 12 поена.

Друга утакмица играће се у недељу од 20 у Сремској Митровици.

У другом полуфиналу састају се Партизан и ФМП из Железника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво