Ђорђевић одредио 16 играча за Рио!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић скратио је списак са 24 на 16 играча који ће проћи комплетне припреме и конкурисати за учешће на олимпијском квалификационом турниру.

Дванаест одабраних биће познато пред турнир, док ће четворица која не буду играла у Београду поново бити са тимом и конкурисати за најбољих 12, уколико се Србија пласира на Олимпијске игре у Рију, наводи се у саопштењу Кошаркашког савеза Србије.

Припреме репрезентације за учешће на квалификационом турниру почињу 15. јуна, када ће се играчи окупити у београдском хотелу Краун Плаза.

Квалификациони турнир је на програму од 4. до 9. јула у Београдској арени, а Србија ће играти у Групи А са Порториком и Анголом, док су у Б групи Чешка, Летонија и Јапан. Само ће победник турнира обезбедити пласман на Олимпијске игре 2016. у Рију.

На списку Ђорђевића се налазе:

Немања Дангубић (Црвена звезда), Марко Гудурић (Црвена звезда), Стефан Јовић (Црвена звезда), Марко Симоновић (Црвена звезда), Раде Загорац (Мега Лекс), Богдан Богдановић (Фенербахче), Никола Калинић (Фенербахче), Милан Мачван (Армани), Стефан Марковић (Уникаха), Немања Недовић (Уникаха), Никола Милутинов (Олимпијакос), Мирослав Радуљица (Панатинаикос), Милош Теодосић (ЦСКА), Немања Бјелица (Минесота), Никола Јокић (Денвер), Бобан Марјановић (Сан Антонио).

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво