Читај ми!

ЦСКА Москва на крову Европе

ЦСКА Москва - Фенербахче 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13). Кошаркаши ЦСКА Москва победили су у Берлину у финалу Евролиге Фенербахче после праве драме и продужетка. Треће место освојила је Локомотива из Москве победом над Лаборал Кучом 85:75.

Московљани су одиграли фантастичне три четвртине у последњи пњриод ушли су са плус 16, али су успели да прокоцкају предност и уведу меч у продужетак. У наставку одиграли су боље од противника и заслужено стигли до тријумфа.За МВП играча финала проглашен је Нандо де Коло из победничке екипе.

Руску екипу су до прве титуле од 2008. године предводили Нандо Де Коло са 22 поена, Милош Теодосић је убацио 19, уз седам асистенција, Кајл Хајнс је постигао 15, а Виктор Хријапа 10.
Теодосићу је ово прва титула У Евролиги, из трећег покушаја, баш као и тренеру руске екипе Димитрису Итудису, који је годинама сарађивао са Жељком Обрадовићем у Панатинаикосу.
У екипи Жељка Обрадовића, који није успео да освоји своју девету титулу у Евролиги, најбољи је био Боби Диксон са 17 поена, Луиђи Датоме, Перо Антић и Екпе Јудо су додали по 16, а Костас Слукас десет поена.

Српски кошаркаши Богдан Богдановић и Никола Калинић су утакмицу завршили са шест, односно три поена.

Почетак утакмице није наговештавао да ће Фенербахче јурити велику разлику, пошто је половине друге четвртине вођена изједначена борба, ниједан тим није успевао да се одлепи, али је од 15. минута ЦСКА преузео ствари у своје руке.

Сјајном игром и у одбрани и у нападу кошаркаши московске екипе су стигли до 20 поена предности на полувремену.

Фенербахче је агресивно ушао у друго полувреме, али када је изгледало да екипа Жељка Обрадовића може да промени ток меча, Јан Весели је заређао са промашајима са линије за слободна бацања.

ЦСКА је у тим моментима изгубио игру која га је красила у првих 20 минута, али Фенербахче то није успео да искористи, па су Московљани одржавали предност и у последњу четвртину ушли са 16 поена предности.

ЦСКА је до половине последње деонице одржавао предност, а онда је уследила права драма на терену.

Фенербахче је поенима Датомеа, Антића и Јудоа стигао на минус шест, а онда је Диксон са пет везаних поена приближио своју екипу на само поен заостатка на уласку у последња два минута.

Турска екипа је потом имала напад за прво вођство после дуго времена, али Јудо није искористо тај напад, да би после сјајне асистенције Теодосића Де Коло погодио за 81:78 за ЦСКА.

На 43 секунде пре краја меча Диксон је погодио за три поена преко Хајнса, а Слукас је, после грешке Де Колоа, поентирао за 83:81 за Фенербахче.

Де Коло је у још једном конфузном нападу Московљана промашио тројку, али је Хријапа ухватио лопту и изједначио на 1,9 секунди до краја.

Фенер је кренуо у последњи напад, али Јудо из тешке позиције није погодио, па је меч ушао у продужетак.

У додатних пет минута ЦСКА је био бољи, одиграо је неколико добрих одбрана, Де Коло је био сигуран са линије за слободна бацања и руска екипа је на крају славила.

Ток меча:

22.32 - Крај меча. ЦСКА је освојио Евролигу победом над Фенербахчеом 101:96.Московљани су додатних пет минута решили у своју корист са 18:13

22.12 -  Крај четврте четвртине. ЦСКА Москва - Фенербахче 83:83. Фенер је успео да надокнади минус од 16 поена, чак и да поведе, али су играчи ЦСКА успели да изборе продужетак. Последњи пњриод Фенербахче је добио резултатом 30:14.

21.40 - Крај треће четвртине. ЦСКА Москва води против Фенербахчеа са 69:53. Тим Жељка Обрадовића добио је трећи период резултатом 23:19.

21.10 - Почела је трећа четвртина

20.55 - Полувреме. ЦСКА Москва води против Фенербахчеа резултатом 50:30. Други период Московљани су добили резултатом 28:10. 

20.24 - Крај прве четвртине. ЦСКА Москва води са 22:20

20.00 - Почео је финални меч Евролиге ...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара