Читај ми!

Шарлот и Портланд повели, „Ратници“ у четвртфиналу

Кошаркаши Голден Стејта пласирали су се у четвртфинале плеј-офа Западне конференције НБА лиге, пошто су на свом терену победили Хјустон са 114:81 и тако славили са 4:1 у серији. Портланд је савладао ЛА Клиперсе са 108:98, а Шарлот је у драматичној завршници надиграо Мајами 90:88.

Шампион је славио без повређеног Стефона Карија, а утакмицом је доминирао од самог почетка захваљујући тимској игри.

Најефикаснији у победничком тиму био је Клеј Томпсон са 27 поена. Шон Ливингстон постигао је 16, а Дрејмонд Грин 15 поена, уз осам скокова, али је цео тим Вориорса допринео победи. Сви играчи са списка су улазили у игру, а само се Џејмс Мајкл Мекаду није уписао у стрелце. Екипа је имала скоро 55 одсто шута из игре.

Џејмс Харден је одиграо сјајно у нападу за Хјустон и постигао је 35 поена, али је био лош у одбрани, која је брзо поклекла пред организованим нападима Вориорса. Мајкл Бизли дао је 11 поена за Рокетсе, док је Двајт Хауард завршио меч са осам поена и 21 скоком.

Голден Стејт ће у другој рунди играти са победником дуела ЛА Клиперс-Портланд, у коме је тим из Орегона повео са 3:2.

Клиперси су водили са 2:0 у серији, али је Портланд везао три победе, највише захваљујући повредама кључних играча тима из Лос Анђелеса, Блејка Грифина и Криса Пола.

Блејзерсе су до победе водили Си-Џеј Меколум са 27 поена и Дејмијан Лилард са 22, од чега је 16 постигао у последњој четвртини. Морис Харклес постигао је 19 поена уз 10 скокова, док је Мејсон Пламли додао 10 поена и 15 скокова.

Портланд је меч преломио у последњој четвртини, у којој је дао шест тројки, а "Дејм" Лилард погодио пет од шест шутева из игре.

Клиперси нису могли да изађу на крај са недостатком двојице главних играча. Пол је сломио шаку и не зна се када ће се вратити на терен, док је Грифин обновио повреду квадрицепса и заиграће тек у припремном периоду. У њиховом одсуству тим је предводио Џеј-Џеј Редик са 19 поена, док су Џамал Крафорд и Џеф Грин дали по 17.

Шарлот је у Мајамију у неизвесној завршници победио домаћина са 90:88 и тако повео са 3:2 у серији. Хит је кошем Двејна Вејда повео са 88:85 два минута пре краја, али је потом Кортни Ли погодио кош, а онда и 25 секунди пре краја дао тројку за тријумф. То му је била тек друга погођена тројка из девет покушаја.

"Током утакмице сам осећао да не могу ништа да дам, али је онда ушла најважнија лопта", рекао је Ли после меча.

Мајами је после тога имао напад за победу, али је Горан Драгић промашио тројку 2,6 секунди пре краја, после чега је Двејн Вејд забележио офанзивни скок, а домаћи тим верује да је тада био и фаулиран, што судија није свирао.

Најефикаснији у Шарлоту био је Марвин Вилијамс са 17 поена, док су Ал Џеферсон и Кемба Вокер постигли по 14.

Вејд је постигао 25 поена за Мајами, док је Луол Денг дао 16. Хасан Вајтсајд завршио је меч са 11 поена и 12 скокова за тим са Флориде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се