Фиба попушта Евролиги, али за проценте

Рат између Фибе и Евролиге је у јеку, а најновије информације које преноси италијански Тутоспорт откривају да је Фиба спремна на компромис, али да за узврат тражи "део колача" ЕКА.

Како преноси италијански лист, Фиба Европа je расположена да направи уступак и допусти Евролиги да организује два најјача клупска такмичења (Евролига и Еврокуп) и наредних пет сезона, али уз један услов.

Наиме, намера европске куће кошарке је да добије проценте у EКA (ECA - Euroleague Commercial. Assets), организацију која контролише комерцијална права Евролиге и Еврокупа.

Дакле, Фиба би "део колача" Евролиге, који је новим уговором са IGM-ом знатно порастао (десетогодишњи уговор вредан 630 милиона евра).

Остаје да се види како ће алфа и омега Евролиге, Жорди Бертомеу, реаговати на ову понуду ривала из Женеве. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво