Бертомеу: Победићемо Фибу!

Први човек Евролиге Жорди Бертомеу изјавио је да не осећа кривицу због претњи суспензијама националним савезима и поручио да ће изаћи као победник из сукоба са Фибом. Он сматра да би земље организатори олимпијских квалификација требало да туже Фибу суду ако им одузме раније додељену организацију.

Европска кошаркашка федерација је запретила да ће чак 14 националних савеза, међу којима је и Србија, избацити са Европског првенства и Олимпијских игара уколико њихови клубови буду играли у Еврокупу, уместо у Фиба Лиги шампиона. 

"Кривица није моја. Поента је да је пре само 15 дана ситуација била различита, али је Фиба схватила да неће надмашити ни Еврокуп и реаговала на претеран начин, чак бих рекао и бруталан. Питам се како ће Фиба сада да се појави пред Шпанијом и Литванијом, које су избориле пласман на Олимпијске игре, и да им саопшти да не иду у Рио", рекао је Бертомеу за италијански Коријере дела Сера.

Бертомеу је поручио да постоји могућност да Италија и Србија изгубе организацију квалификационог турнира за ОИ, после дописа Фибе Немачкој и Финској да их замене.

"Бауман је послао писмо Немачкој и Финској и затражио да се изјасне око домаћинства турнира. Како може да се организује за четири дана? Да сам на месту Ђанија Петручија (председник КС Италије, прим. аут.) рекао бих да је турнир у Торину недодирљив јер је потписан уговор. Ако хоће да га раскину, онда бих их тужио суду."

Према његовим речима, остаје жал јер су национални савези "невине жртве сукоба две организације".

"Два пута смо писали Фиби како бисмо организовали састанак, али нисмо добили одговор. Велика је грешка ако неће да разговарају са нама. Мислим да ћемо ипак победити на крају, на овај или онај начин", закључио је челник из Барселоне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво