Ђилас: Тражићу оставке челних људи Фиба Европе!

Председник КСС-а Драган Ђилас, гостујући у емисији "Око" РТС-а, изјавио да ће тражити оставке челних људи Фиба Европе и поновио одлуку УО КСС-а да се повинује Фибиним прохтевима.

Ђилас је поновио да је Кошаркашком савезу Србије приоритет судбина репрезентације, односно учешће на Европском првенству наредне године, а посебно организација квалификационог турнира за Олимпијске игре, који се одржава од 4. до 9. јула у Београду.

"Тражићемо смену у руководству Фиба Европе. Фиба Европе већ 10 година нема резултате. Ми 10 година чекамо да неко направи неки помак у европској кошарци поводом организације или телевизијских права, али се ништа не дешава. Кажу нам да се не бунимо јер ће бити још лошије по нас... КСС мора да дигне глас", рекао је Ђилас гостујући у емисији "Око".

Председник КСС-а најавио је да ће се представници националног савеза у петак састати са представницима Фиба Европе.

"Очекујем да у петак добијемо потврду да смо домаћини организационог турнира. Верујем да ће све бити у реду јер смо донели одлуке које смо донели, а које нису биле лаке", рекао је Ђилас.

Фиба Европе је прошле недеље суспендовала 14 земаља са Европског првенства и најавила је да ће од Фибе тражити да та суспензија важи и за глобалне догађаје, као што су Олимпијске игре и Светско првенство.

"Мислим да нико неће спроводити суспензије... Ми желимо да људи у Србији гледају својих најбољих 12 момака на такмичењима, као и девојке, које су европске првакиње, како се боре за медаљу у Рију", рекао је Ђилас.

Ђилас је поновио и да је КСС на састанку УО у уторак повукао подршку АБА лиги иако жели да српски клубови играју у регионалном такмичењу и додао да није фер што се КК Партизан ставља у тешку ситуацију и условљава избацивањем из националног првенства.

Ђилас је додао да ће, уколико Србија буде елиминисана са ЕП или квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију, одмах поднети оставку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво