Читај ми!

Председник ЕОК: Подршка Фиба, приватници отимају спорт

Председник Европског Олимпијског комитета Патрик Хик подржао је одлуку Фиба да суспендује 14 националних савеза са Европског првенства 2017. године и поручио да приватне компаније не могу да воде главну реч у кошарци. Фиба Европа суспендовала је 14 репрезентација из Европе, међу којима је и Србија, јер клубови из тих земаља желе да се такмиче у Еврокупу.

"У потпуности подржавам Патрика Баумана (генерални секретар Фиба прим. аут). Дуже време покушавам да укажем на опасност јер профитабилне организације желе да отму спорт. Ако их сада не "убијемо" све ће се отети контроли", рекао је Хик, а преноси Еурохупс.

Хик истиче да би, уколико се овако настави, "приватне компаније могле да узму и организацију Олимпијских игара".

"Фиба је апсолутно у праву и учинићемо све да је подржимо", закључио је Хик.

Због последњих дешавања репрезентацији Србије прети да изгуби домаћинство квалификационог турнира за Олимпијске игре, па чак и шансу да избори пласман у Рио.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво