Црвено-бели пред пут у Москву: ЦСКА за задовољство, најбољи су у Европи

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће његова екипа покушати да изненади московски ЦСКА у првом мечу четвртфинала Евролиге. Плејмејкер Стефан Јовић сматра да су “армејци“ најбољи тим у Европи.

Црвено-бели су допутовали данас у Москву, без болесног Марка Гудурића, где их са једним од фаворита за освајање трофеја у наредна четири дана очекују две утакмице, прва већ сутра.

"Кроз задовољство можемо да се сетимо како смо дошли до овога кроз 26 мечева. Идемо у госте тиму који је у доброј позицији, сваке године има амбицију да постане првак Европе, а и ове играју одлично. Наше је да одиграмо на најбољем могућем нивоу, да пружимо све од себе и видимо шта нам то донети", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Капитен Лука Митровић истиче да "очекује још једно у низу паклених гостовања против тима светске класе".

"Имамо прилику да покажемо колико можемо у овом тренутку против можда и најбоље екипе у Европи. ЦСКА је попуњен на свакој позицији са два играча светске и европске класе. Не треба их гледати по индивиудалном квалитету, имају највећу снагу као тим, али ако већ морам да издвојим неког, то су Милош Теодосић и Нандо Де Коло", навео је Митровић.

Митровић је додао да су црвено-бели давно испунили основни циљ, док ЦСКА има императив.

"Потпуно растерећено чекамо ово цетвртфинале, али далеко од тога да се одричемо борбе и шансе за пласман међу четири најбоља клуба Европе", поручио је опорављени Митровић.

Према речима Стефана Јовића утакмице са ЦСКА у четвртфиналу Евролиге су награда за све успехе ове сезоне.

"Имали смо доста успона и падова ове сезоне у Евролиги, али као награда за добар и напоран рад, стигао је пласман у четвртфинале. Играмо против најбоље екипе у Европи у овом тренутку, али шта је ту је. Немамо разлога за превелики притисак, пробаћемо да их изненадимо", закључио је Јовић.

Прва утакмица између ЦСКА и Црвене звезде игра се у уторак од 19 сати у московској арени "Мегаспорт".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво