Мурић: Партизан је више од клуба!

Кошаркаш Партизана Едо Мурић рекао је да је још рано за приче о томе да ли ће и следеће сезоне играти за црно-беле и додао како нема проблем да преузме одговорност у екипи када је то потребно.

Мурић је путем сајта Јадранске лиге одговарао на питања навијача, а на сајту регионалног такмичења објављени су најзанимљивији одговори.

"Сваки тренутак у Партизану је леп, а надам се да ћу најлепши тек доживети. Још је рано за тему о останку у клубу. За сада размишљам само о овој сезони", рекао је Мурић.
Он се у децембру у утакмици против Металца после вишемесечне паузе због повреде вратио на терен.

"Био је то моменат који сам са великим нестрпљењем чекао. Феноменалан је осећај када се после паузе поново нађете на терену и са саиграчима се поново борите за дрес клуба који волите", рекао је Мурић.

Мурић је навео и да одлично познаје тренера Партизана Александра Џикића, са којим је својевремено сарађивао у Крки, зна какав је његов систем рада и да се трудио то да пренесе на саиграче.

Џикић је почетком јануара преузео Партизан и преокренуо ситуацију, па су црно-бели сада обезбедили опстанак у Јадранској лиги.

Упитан како се осећа као лидер екипе, словеначки кошаркаш рекао је да му не представља проблем да преузме одговорност.

"Нисмо ми екипа у којој се много издвајају лидери, играмо као тим од почетка до краја. Немам проблем да преузмем одговорност, али ми функционишемо тако да када једном играчу не иде, други ће ускочити да преузме одговорност", навео је он.

Мурић је додао и да ће играти за словеначку репрезентацију ако буде позван и ако буде здрав и да се повремено чује са бившим играчем Црвене звезде Јаком Блажичем, који сада игра за Лаборал.

"Не бих могао никога превише да издвојим из словеначке репрезентације, али ту је (саиграч из Партизана) Адин Врабац. Са Јаком се повремено чујем, такав је живот професионалних спортиста. Ван терена се дружимо, док је он био у Звезди на терену смо давали све од себе да један другог победимо, сада играмо у различитим земљама... Све је то нормално", рекао је он.

На питање да ли мисли да ли би победио Врабца у такмичењу у закуцавању, Мурић је рекао да би такмичење било занимљиво и да се нада "да би победио на искуство".

Мурић је навео и да прати неколико клубова у Евролиги, али пре свих Фенербахче, који предводи Жељко Обрадовић и због играча који су играли у Србији.

Он је навео да свима у клубу много значи велика подршка навијача.

"Подршка је максимална увек, не само у хали. Свима то много значи и даје додатни смисао свему што радимо. Наши навијачи су уз нас 'и у болу и у радости', што каже једна навијачка песма и то је нешто на чему смо им неизмерно захвални. Партизан издвајају невероватне емоције које према клубу осећају сви који су у њему, али и навијачи. Једноставно, Партизан је за своје навијаче одавно постао више од клуба. Велики број људи се идентификује са нама и заједно са нама пролази кроз сваку утакмицу, сваки тренинг. Сви заједно чинимо једну велику породицу", рекао је Мурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво