Читај ми!

Јокић солидан у поразу Денвера, Батлер оборио Џорданов рекорд

Кошаркаши Портланда победили су у ноћи између недеље и понедељка екипу Денвера са 112:106, а српском кошаркашу Николи Јокићу је у пораженом тиму недостајао један поена за "дабл-дабл" учинак. Џими Батлер је у победи Чикага над Торонтом са 115:113 оборио рекорд Мајкла Џордана по броју датих поена у једном полувремену.

Портланд је до победе у гостима водио Си Џеј Мекалум са 25 поена, док је Џералд Хендерсон убацио 19.

На другој страни, у екипи Денвера најефикаснији је био Данило Галинари са 29 поена, Џамир Нелсон је додао 17, а Кенет Фарид 13 поена.

Српски кошаркаш Никола Јокић је, у утакмици у којој је изведено чак 80 слободних бацања, за 22 минута на терену постигао девет поена, а уписао је и 10 скокова, по две асистенције и украдене лопте и једну блокаду.

Чикаго је у гостима славио против Торонта са 115:113, а утакмицу је обележио Џими Батлер који је оборио рекорд Мајкла Џордана по броју датих поена у једном полувремену.

Батлер је, наиме, у првом полувремену постигао само два поена, а онда је у наставку утакмице убацио 40 и тако оборио рекорд Џордана, који је у једном полувремену постигао 39.

Џордан је 39 поена, такође у другом полувремену, постигао на утакмици против Милвокија 1989. године.

"Немојте ме поредити с њим. Не желим то, јер ће онда људи мислити да могу да урадим оно што је он урадио. Покушавам, али ни близу нисмо исти играчи", рекао је Батлер после утакмице.

Батлера, који је постигао и одлучујућу тројку 30 секунди пре краја утакмице, најбоље је пратио Пау Гасол, који је постигао 19 поена, док је Никола Миротић убацио 17. У екипи Торонта најефикаснији је био Демар Дерозан са 24 поена.

Кошаркаши Њујорка су на свом терену победили Атланту са 111:97.

Најефикаснији у победничком тиму био је Арон Афало са 38 поена, док је у редовима Атланте бољи од осталих био Пол Милсап са 19 поена.

Мајами је у гостима био бољи од Вашингтона са 97:75, уз 23 поена Криса Боша, док су Лос Анђелес Лејкерси победили Феникс са 97:77.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво