Милер за РТС: Београд јe леп, али у слободно време играм игрице!

Један од најбољих играча КК Црвена звезда и главни кандидат за рукија године у Евролиги, Квинси Милер, у празничном разговору за сајт РТС-а говори у искуству играња у Европи, шта мисли о навијачима Звезде, са ким проводи празнике и шта ради у слободно време.

Када је дошао у Београд да после америчке у њему започне своју европску каријеру, деловао је прилично изгубљено. Дебитовао је у Ваљеву одигравши неколико секунди, да би у катастрофи против Химкија у Подмосковљу на терену провео двадесетак минута, али са свега седам поена и без погођене тројке.

Памти се такође и његов "гаф" са меча против Бајерна у Минхену, када је у борби за лопту на паркету од судија тражио тајм-аут. У НБА то може, али на Старом континенту не...

"Да, имам много проблема са привикавањем на правила у Европи, правим много грешака у корацима и вођењу. И стил игре је потпуно другачији од онога на шта сам навикао, са стално 'пуним рекетом' и много контаката. Када сам дошао, то ми је било баш тешко да прихватим, али сада је знатно лакше, што се види у мојој игри", уз широк осмех поручује овај харизматични дугајлија.

Милер је, после нужне адаптације, партијама у Евролиги одушевио све, и тренутно је на првој позицији у борби за "новајлију године".

"Чуо сам да сам на тој листи и драго ми је због тога, јер то је доказ да играм добро. Имали смо невероватно тешку групу и много проблема са повредама, и успех је због тога још већи. Наравно, свега тога не би било без подршке наших навијача."

Остварио си добру комуникацију са присталицама Црвене звезде и изгледа да баш уживаш да играш пред њима.

"О, да! Они су невероватни! Играо сам у великим дворанама у НБА, као и на колеџу. Али, никада у тако врелој атмосфери, у којој ти фанови пружају подршку и истовремено стварају велики притисак на противника. Заиста, невероватан је и јединствен осећај."

Хоће ли имати прилику да те гледају и следеће сезоне?

"Уф, тешко питање. Још је рано говорити о томе где ћу бити наредне сезоне. Једно је само сигурно – мој циљ је да играм у НБА лиги", открива Милер шта му је опција број један.

Први пут божићне и новогодишње празнике проводи ван Сједињених Америчких Држава, одвојен од своје велике породице (чак тринаесторо браће и сестара!), али и лепше половине.

"Чудно ми је, али такав је посао. Ове године празнике нећу провести код куће, али не жалим се. Уживам у Србији и сигурно ће ми и овде бити лепо." 

Ни атрактивна и овдашњим медијима врло интересантна девојка Елија није тренутно у Београду. Хоћеш ли можда имати неке госте?

"Да, девојка је после проведених месец дана овде морала да се врати, али ми у посету долази мој најбољи пријатељ са колеџа (Бејлор, прим аут.) Ајзеја Остин."

Остин је и поред сјајних предвиђања морао да оконча каријеру пред драфт због здравствених проблема (Марфанов синдром). Како је све то прошао?

"Он је сјајан момак и сјајан кошаркаш, али му се није дало пред Драфт 2014. То је био велики ударац за њега, али је наставио даље, велики је борац. Надам се да ће му боравак у Београду пријати и да ће му се град свидети."

Где ћеш га водити? Шта се теби свидело у граду?

"Град је велики и леп, људи су веомa срдачни и приступачни. Има много добрих ресторана и кафетерија. Свиђа му се ваша пица, али и палачинке које једете са 'нутелом', а не са сирупом", закључио је популарни Квинси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи