Читај ми!

Наташа Ковачевић, заиста јача од судбине

Две године и два месеца пошто је у саобраћајној несрећи у Мађарској изгубила ногу, Наташа Ковачевић се вратила кошарци. Ова 21-годишња девојка успела је да, чистом снагом сопствене непоколебљиве воље, постане један од најсветлијих примера домаћег спорта и система вредности који би он требало да представља.

У дворани „Баскет Сити", Наташа Ковачевић је обукла дрес Црвене звезде и у мечу са Студентом, у оквиру ванредног шестог кола Прве женске лиге Србије, одиграла своје прве минуте након 26 месеци. Њено појављивање на терену, сасвим јасно, представља преседан. Од Комисије за такмичење Кошаркашког савеза Србије добила је лиценцу и дозволу да наступа.

Како је сама истакла за РТС, протеза са којом игра и тренира, а која је рађена у Паризу, дозвољава јој покрете које имају све остале играчице.

"У вези са повратком Наташе Ковачевић активном бављењу кошарком већ су консултовани и представници КСС-а и ФИБА. У овом по много чему јединственом случају, због коришћења протезе, не постоје никакве препреке да се поново врати на паркет", навела је Црвена звезда у саопштењу којим су јавност обавестили о повратку Наташе Ковачевић.

Наташа Ковачевић је каријеру започела још 2008. године, играјући за црвено-беле, те КК Партизан, Вождовац и мађарски Ђер.

Своју прву званичну утакмицу након несреће храбра кошаркашица одиграла је у победи Црвене звезде над нишким Студентом у утакмици 6. кола првенства Србије (78:47) и уписала пет поена за 15. минута проведених на паркету. 

"Заиста сам пресрећна што сам поново овде, осећам се сјајно и велика је част играти за Звезду.Такође сам јако срећна што је мој повратак обележен у клубу из ког сам отишла у ДЈер, а то је Црвена звезда. Практично сам се вратила кући и као да ових две године није ни било", изјавила је новинарима млада кошаркашица.

Ковачевићева је у игру ушла у шестом минуту прве четвртине и том приликом добила огроман аплауз целе хале у Железнику.

"Пријају ми реакције медија и желим да се захвалим свим људима који су дошли овде и подржали Црвену звезду. Надам се да ћемо се виђати и на наредним утакмицама. Заиста се осећам сасвим нормално, као што сте видели све радим како треба. Желим да се захвалим својој екипи и ето све кошеве које сам постигла, продукт су тимске игре. Даваћу свој максимум да помогнем екипи што више могу", закључила је Ковачевићева.

Саобраћајна несрећа у којој је Ковачевићева претрпела тешку повреду догодила се пре две година када су кошаркашице мађарског Ђера, за који је у том тренутку наступала, кренуо на припремну утакмицу у Шопрон.

До несреће је дошло када је возач аутобуса скренуо с пута како би избегао директан судар са аутомобилом који је ушао у супротну траку.

На лицу места страдао је тим менаџер екипе Петар Таподи, док је тренер Фузи Акос преминуо у болници. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво