Пешић: Звезда је својим максимумом стигла до победе

Тренер кошаркаша Црвене звезде Светислав Пешић изјавио је да је његова екипа победила ФМП Железник јер је пружила максимум и одиграла на нивоу већем него што тренутно вреди.

Црвена звезда је на гостовању у Железнику, у првом колу Јадранске, лиге победила са 84:78.

"Видели смо две различите утакмице. У првом полувремену ФМП је доминирао, у другом Звезда. У првој деоници нисмо добро играли, али смо у другој одиграли на већем нивоу него што тренутно вредимо", рекао је Пешић.

Нови тренер Звезде је рекао да у првом полувремену његова екипа није испунила задатке, али да је у другом, ипак, успела да дође до своје игре.

"У првом полувремену нисмо остварили тактичке планове, јер смо дозволили Железнику да постигне 16 поена после продора у рекету. Заједничком игром ФМП је разигравао играче, што је донело резултат. У другом полувремену забележили смо 17 скокова, а они су нам кроз продор из рекета дали само два понена. Заиграли смо ангажованије и са жељом и утакмицу завршили како смо желели."

Пешић је нагласио да су поени Елемдина Кикановића у завршници меча "отворили" утакмицу и донели Звезди самопоуздање и додао:" Боље је кад се победи, него кад се изгуби."

Кошаркаш Звезде Марко Кешељ изразио је задовољство због победе. "Ово је била тешка утакмица. ФМП је силовито почео и водио са 17 разлике. Ми смо били у нокдауну. На крају смо успели да се извучемо и славимо," рекао је Кешељ.

Тренер ФМП- а Слободан Клипа рекао је да су на утакмици виђена потпуно два различита полувремена и додао да су његови играчи на почетку друге деонице потценили противника. Виђена су два различита полувремена, оба очекивана за младу екипу Железника. "У првом полувремену играли смо младо и полетно, док смо у другом полувремену потценили Звезду. Противник је смањио разлику добром игром, али и због себичности играча Железника. Поједини играчи су преузимали одговорност на себе, није требало јер је ово нешто што је тим требало да заврши," оценио је Клипа.

Клипа је рекао да је његова екипа показала да може да игра добру кошарку, али исто, тако, да зна да одигра врло лоше, али је изразио наду да ће у наредним утакмицама играти боље. "У другом полувремену примили смо 55 поена и то је недопустиво. Углавном су се моји кошаркаши испромашивали у завршници. Надам се да ћемо наредне утакмице одиграти боље и да ће мој тим израсти у озбиљну екипу до краја сезоне."

Капитен Железника Драган Лабовић рекао је да је његова екипа лоше играла у другом полувремену и оценио да млада екипа ФМП-а не игра добро у завршници. "Ово је био прави дерби. Прво полувреме одиграли смо фантастично, док смо у другом све просули. Лоше смо ушли у друго полувреме, примили смо чак 55 поена. Показало се да смо млада екипа и да немамо завршницу. Звезда је много искуснија од нас, а ми још морамо да учимо," рекао је Лабовић и нагласио да је његова екипа у мечу дала све од себе и додао да је првенство дуго и да ће екипа постизати добре резултате.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво