Звезда победила у Железнику

Кошаркаши Црвене звезде нову сезону у Јадранској лиги почели су победом на гостовању ФМП-у резултатом 84:78 (11:22, 18:21, 27:19, 28:16) у првом колу регионалног такмичења.

Најефикаснији у тиму "црвено-белих" били су Марко Кешељ са 18 и Марко Мариновић са 15 поена.  Драган Лабовић је постигао 18 поена за ФМП, док су Немања Протић и Предраг Самарџиски додали по 12.

На утакмици домаћа екипа ФМП била је боља у првом, док су црвено-бели у другом полувремену преокретом стигли до важне победе.

ФМП је од почетка утакмице био у вођству, са две серије од по 6:0 стигли су до вођства од 8:2 и 18:7, захваљујући кошевима капитена Драгана Лабовића и Младена Јеремића.

Железник је добро почео и другу четвртину и поенима Предрага Самарџиског стигао до највећег вођства на утакмици од 17 разлике (28:11).

Средином друге четвртине Звезда прави серију од 6:0 и смањује на 11 поена разлике тројкама Марка Мариновића и Марка Кешеља, али домаћи тим узвраћа, такође, тројкама Стефана Живановића и Младена Јеремића и враћа убедљиву предност на полувремену - 43:29.

У трећој четвртини Црвена звезда је заиграла ангажованије и брже и кошевима Андреа Овенса, Елмедина Кикановића, који је у последња два минута те деонице постигао шест поена, и Кешеља смањује на само четири поена заостатка.

У четвртој четвртини играло се брже, са много кошева из контра напада, а Звезда је до првог вођства на утакмици дошла минут и три секунде пре краја (79:78), када је Кикановић, поново био сигуран, а кошаркаши Железника промашивали са линије слободних бацања.

Победу од шест разлике гостима донели су Овенс и Кешељ поенима из слободних бацања.

ФМП: Човић, Живановић 10, Савић, Лабовић 18, Лазић 3, Илић, Радуљица 6, Протић 12, Мусли, Самарџиски 12, Јеремић 8, Милутиновић 9.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ 18, Робертс 7, Кикановић 14, Милошевић, Ковач 5, Мариновић 15, Недовић, Милошевић 2, Овенс 13, Штимац 6, Бакић 4, Бјелица.

Резултати преосталих мечева:

Партизан - Крка 74:67
Хелиос - Босна 74:79
Хемофарм - Цибона 86:76
Задар - Сплит 81:67
Загреб - Војводина 81:90
Будућност - Олимпија 82:73

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи