Читај ми!

Спанулис за РТС: Магични моменти у Арени, Србија фаворит на Евробаскету

Иако скоро сваке године долази са својим Олимпијакосом у Београд, Василис Спанулис је увек интересантан саговорник. Популарни Били открива да је био одушевљен атмосфером у београдској Арени током овосезонског дуела са Црвеном звездом у Евролиги и да су за њега то били магични моменти. Сматра да је Србија један од главних фаворита на предстојећем Евробаскету.

Већ деценију један од најбољих ако не и најбољи кошаркаш у Европи и члан пирејског Олимпијакоса био је једна од многобројних звезда које су протеклог викенда у Београду увеличале прославу 20 година рада менаџерске агенције "БеоБаскет".

У суботу је отворио кошаркашки терен на новобеоградском кеју који ће носити његово име, а у недељу играо за екипу странаца на ревијалном тријагоналу у Арени.

Након завршетка спектала, срео сам популарног Билија на коктелу у прес-зони највеће балканске дворане. Насмејан, непосредан и врло пријатан момак из Ларисе, са задовољством је пристао да одговори на неколико питања.

Овај ревијални меч у Београду дошао је на крају још једне успешне сезоне, иако сте у финалу Евролиге доживели пораз у мечу с Реалом. Како гледате на протеклу сезону и какви су планови за наредну годину?

"Направили смо добар резултат, освојили све у домаћим оквирима. Штета што нисмо тријумфовали у Мадриду, али једноставно – Реал је био бољи. У нову сезону улазимо са истим циљевима: да одбранимо све трофеје у Грчкој и да се пласирамо на Фајнал-фор. Желим да напредујемо, како на индивидуалном тако и на колективном нивоу", рекао је Спанулис новинару Интернет портала РТС-а.

То значи да остајете у Пиреју и наредне сезоне?

"Да, да, не мрдам никуда! Имам уговор још годину дана", додао је.

Екипа је одласцима Данстона и једног од миљеника навијача Костаса Слукаса већ претрпела велике промене. Како се изборити с тим?

"Да, одлазак Данстона а посебно Слукаса велики је ударац за нас. Он је био део наше фамилије, део нашег успеха, али у разговорима са управом клуба очигледно није успео да пронађе решење. Жао ми је што се то десило, али једноставно – то је живот и ми играчи се ту много не питамо. Уосталом, навикли смо на константно реновирање тима и прављење новог, почев од 2012. године, када је готово пола тима отишло, све са тренером Дудом (Ивковићем прим. аут.). Ипак, надам се да ће људи из клуба пронаћи добра решења и да ћемо имати добар тим", казао је.

Како коментаришете тенденцију у европској кошарци да најбољи играчи одлазе у Турску, чији су клубови финансијски изузетно моћни? Да ли сте можда имали неку понуду за прелазак у неки од турских клубова?

"Не, нисам имао понуду. Што се тог новог тренда тиче, мислим да је добар за развој кошарке у Турској, која је много напредовала и која поред тога има све боље играче који долазе из млађих категорија. Дефинитивно су у налету, али тек ћемо видети какав ће и колики утицај то имати на кошарку у Европи. Желим им све најбоље", рекао је сјајни шутер.

Играли сте недавно у Арени у дресу Олимпијакоса на гостовању код Црвене звезде, чији су навијачи побратимљени са вашим. Какве утиске носите са тог меча?

"То су били магични моменти! Било је заиста невероватно! Никада у каријери нисам доживео такву атмосферу као гостујући играч. Очекивао смо леп дочек, али не баш такав. Знам врло добро да су клубови и навијачи у братским односима, и заиста ми је било драго што сам био део тог спектакла, као и оног у Пиреју", завршио је Спанулис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи