Читај ми!

Црвена звезда шампион Јадранске лиге

Кошаркаши Црвене звезде искористили су другу меч лопту, савладали су Цедевиту у Загребу резултатом 89:79 и забележили трећу одлучујућу победу. Црвена звезда је шампион АБА лиге, у финалној серији остварила је скор од 3:1.

Црвена звезда шампион Јадранске лиге Црвена звезда шампион Јадранске лиге

Кошаркаши Црвене звезде освојили су титулу АБА лиге, пошто су у Загребу победили Цедевиту са 89:79 (30:25, 22:10, 17:23, 20:21) у четвртом мечу финалне серије плеј-офа. Звезда је у серији победила хрватски тим укупним резултатом 3:1 и први пут у клупској историји приграбила трофеј регионалног такмичења, који је по свему приказаном у овој сезони заслужила.

Поново је човек одлуке био Американац Чарлс Џенкинс, као и у полуфиналним дуелима са Партизаном, са 17 поена и три скока, али је и у кључним тренуцима одличном одбраном трасирао свом тиму пут ка победи.

Управо је одбрана, која је заштини знак тренера Дејана Радоњића, била фактор који је прешао на страну црвено-белих, али и доста бољи шут за три поена у односу на јучерашњи меч.

Центар Бобан Марјановић је сјајно отворио дуел, постигао је осам поена и чувао благо вођство Звезде, али је брзо ушао у проблем са личним грешкама и морао је да га замени Маик Цирбес, који је због повреде пропустио претходне две утакмице.

Кошаркаши Звезде су у другој деоници заиграли доста агресивније, нису дозволили лак пренос лопте, где се истакао Џенкинс, и серијом 15:2 преузели контролу утакмице (45:27).

Цедевита је на исти начин хтела да одговори у другом полувремену, Лука Бабић и Томислав Зубчић су какав-такав корак одржавали, али је Немања Дангубић фантастичном ролом, НБА закуцавањем и шутем са полудистанце чувао 16 поена предности.

Звезда је током меча имала велику предност имала у скоку, а повратком Цирбеса била је доста снажнија у рекету јер је поделио неколико рампи, али и у потпуности зауставио Станка Бараћа.

Екипа Јасмина Репеше је у последњем кварталу покушала да се меч уведе у неизвесност серијом 10:0, пришла је два минута пре краја на минус шест, Џенкинс је већ у следећем нападу тројком решио све дилеме, док је шлаг на торту ставио је Цирбес снажним закуцавањем.

Најефикаснији у победничком тиму био је Џенкинс са 17 поена, 14 је дао Лука Митровић, док је Никола Калинић имао 12 и осам скокова. Код Цедевите истакао се Зубчић са 15 поена, Миро Билан додао је 12, док је Бараћ имао девет.

За најкориснијег играча финалне серије проглашен је центар црвено-белих Бобан Марјановић.

Ток меча по четвртинама:

22.13 - Крај утакмице. Цедевита - Црвена звезда 79:89. 

22.12 - Још 10 секунди до краја.

22.10 - У току је последњи мунут.

22.09 - Још 80 секунди до краја.

21.50 - Крај треће четвртине, Цедевита - Црвена звезда 58:69

21.30 - Почело је друго полувреме.

21.16 - Полувреме у Загребу, Цедевита - Црвена звезда 35:52.

20.50 - После фантастичне прве четвртине, Звезда води са 30:25.

20.30 - Почео је меч између Цедевите и Црвене звезде.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво