Међународни јуниорски турнир у Ваљеву

У Ваљеву данас почиње тродневни Међународни јуниорски турнир за кошаркаше рођене 1998. године и млађе, а учесници су подељени у две групе. У једној су Партизан, загребачка Цедевита, сарајевска Босна и Приевидзе из Словачке, а у другој Мега, Олимпија из Љубљане, Јуниор из Скопља и домаћи Металац. Данас и сутра играју се утакмице по групама, а у недељу утакмице за коначни пласман.

Финале је на програму у недељу од 17.00. Титулу освојену прошле године брани Партизан.

Црно-бели су претходно, 2012. и 2013, освојили прво место и на "Меморијалу Луке Станчића", који је прошле године укинут вољом појединих челника локалне власти јер је после њиховог

неспоразума са групом ентузијаста, који су меморијал покренули и осмислили, име свог оца ускратила Наташа Станчић Цук.  

Она није дозволила да се Лукино име користи због "личне промоције појединаца" о чему је обавестила и суорганизаторе из Кошаркашког савеза Србије (КС С).

Турнир се игра у оквиру програма обележавања 20. марта - Дана Ваљева. Град издваја 400.000 динара, а прошлогодишњи буџет је уз помоћ донатора и спонзора износио око два милиона динара.

Лука Станчић (1939-1990) био је играч и тренер Металца, који је 1972/73. увео у Прву савезну лигу СФРЈ у којој је ваљевски клуб предвођен браћом Ковачевић и Кецојевићем играо шест сезона. Радио је и у Босни, Војводини, КСЈ и Кувајту.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 20. мар 2015, 18:42) - anonymous [нерегистровани]

Valjevo

i partizan izgubio prvi dan